Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Bästa klippen med "Chippen" - leker raketen, skojar med Ekwall och har en beef med Svensson

Nästa

Avbryt
Försök igen

Christian "Chippen" Wilhelmsson var en lysande fotbollsspelare – men han gillade också att underhålla utanför planen. Här är några av de bästa klippen från den svenske stjärnans långa karriär.

På onsdagen kunde fotbollskanalen.se avslöja att den nu 35-årige tekniske och blixtsnabbe yttermittfältaren lägger skorna på hyllan. Därmed förlorar svenska landslaget en av 00-talets mest framträdande profiler, som inte minst vid EM 2004 var riktigt vass för Sverige.

Men även som stämningshöjare blev "Chippen" en omtyckt figur. Här har vi samlat några av de mest minnesvärda ögonblicken från hans tid som spelare.

Chippen som klackledare i EM
När Sverige höll en öppen träning under EM i Ukraina dök tusentals supportrar upp till den lilla arenan i Kievs utkanter. Det gillade Wilhelmsson – som fick med sig hela spelartruppen i den klassiska leken raketen. Till publikens stora nöje såklart.

Chippen kapar Anders Svenssons intervju
Också denna händelse utspelade sig under EM 2012, där TV4:s Patrick Ekwall var i färd med att samtala med Anders Svensson om dennes chanser att få starta i turneringen. Tråkigt, ansåg "Chippen", som helt sonika knuffade undan sin lagkompis.
- Dags för mig nu, meddelade Wilhemsson.

Svensson kapar tillbaka
Fler än Wilhelmsson bemästrar intervju-kapandets ädla konst. Anders Svensson visar att hämnd är en rätt som serveras bäst kall, i ett ögonblick när ingen anar vad som komma skall. Som en retsticka av högsta kaliber poängterar Svensson att "Chippen" alldeles nyss bommat en straff med Blågult, och då gäller det förstås att strö salt i såren. 

Chippen visar upp sitt "Disneyland för vuxna"
Tillvaron som fotbollsproffs kan vara förenad med en hel del lyx och flärd. Det visade "Chippen" prov på när han bjöd in TV4 till sitt hus i Qatar. Ett ställe han själv utnämnt till sitt "Disneyland för vuxna".

Chippens finaste landslagsminne
Alla svenska fans minns ju den klassiska 2-2-matchen mot Danmark i EM 2004. Christian Wilhelmsson också, och han ser sin inblandning i avgörandet som en av karriärens finaste stunder.

Zlatan skäller ut Chippen och Elmander
Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmsson är nära vänner i privatlivet, men på planen kan det understundom hetta till mellan dem. I en landskamp mot Finland fick både "Chippen" och Johan Elmander en rejäl avhyvling av den svenske kaptenen.

Chippen om Zlatans spark: "Ingen aning om vad som hände"
I en klassisk bildserie som Sportbladet fångade vid en svensk landslagsträning riktade Zlatan Ibrahimovic – mest på skoj enligt båda två - en taekwondo-spark mot vännen "Chippen". Efteråt var Wilhelmsson på sitt vanligt glada humör när han berättade om incidenten.

Chippen kraschar Ekwalls intervju
Intervjusituationer har uppenbarligen inte alltid varit helt smärtfria för Wilhelmsson. Här snubblar han bokstavligt talat in i TV4:s sändning, till reportern Patrick Ekwalls stora förvåning.

Publicerad 2015-02-11 kl 20:31

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER