Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
14v

TV: Emil Forsberg om ”defensivt” Sverige: ”Det är där vi är riktigt bra”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Emil Forsberg i spelaren ovan.

Emil Forsberg fick frågan om han får ut maximalt av sin kapacitet i landslaget. Då sa han att det är skillnader i spelet jämfört med klubblaget och att Sverige bygger på defensiven.
- Det var det som tog oss långt i VM och det är inget vi ska bryta på, säger Forsberg till TV4.

Emil Forsberg lämnade förra landslagssamlingen med ljumskbesvär men är nu tillbaka och säger att ljumsken är bra igen. Han dementerade återigen att det skulle finnas någon schism mellan honom och förbundskaptenen Janne Andersson.

- Jag står här nu och ska spela match imorgon. Så för mig är det ganska uppenbart att det inte finns något problem utan jag tycker vi sköter allt på ett professionellt sätt och jag älskar att spela i landslaget.

Forsberg fick också frågan på skillnaderna i rollerna han har i klubblaget RB Leipzig jämfört med den han har i landslaget och om han känner att han får ut maximalt av sin egen kapacitet i landslaget.

- Som jag sa på presskonferensen också, det är två skilda världar. Jag menar, där har jag en fri roll som en nummer 10 och här har vi ett lagspel som bygger på det defensiva.

Det defensiva?
- Yes. Nämen, vi är ett stabilt lag som spelar defensivt. Det är det vi utgår från och det är där vi är riktigt bra, det var det som tog oss långt i VM och det är inget vi ska bryta på. Jag är här nu och jag vill hjälpa laget att nå framgång och så att det är det vi tänker på just nu, säger Forsberg.

Publicerad 2018-10-11 kl 10:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons