Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
2v

TV: Lundh imponerad av Blågult: "Väldigt starkt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Olof Lundh analysera Sveriges seger.

Sverige är klart för VM.
Fotbollskanalens Olof Lundh är imponerad.
- Väldigt starkt, säger han.

Sofia Jakobsson sköt Sverige till VM genom att placera in matchens enda mål mot Danmark under tisdagskvällen. Sverige visade styrka då det behövdes som mest – och Fotbollskanalens Olof Lundh är imponerad.

- Väldigt starkt. En ödesmatch där en förlust hade kunnat innebär att Sverige missat VM för första gången i historien. I stället gör Sofia Jakobsson det här viktiga målet. Väldigt stark och disciplinerad insats. Sverige förlorade mycket överraskande mot Ukraina i juni, efter det var man lite pressat i gruppspelet men vann nu senast hemma mot Ukraina samtidigt som Danmark tappade poäng. Och nu åkte man ner och slog Danmark, oerhört imponerande, säger han.

Lottningen sker den 8 december och Lundh menar att förbundskapten Peter Gerhardsson kan behöva få till en lite bredare trupp för att vara med och fajtas om medaljerna.

- Fortfarande är man väldigt beroende av en del av veteranerna; Nilla Fischer, lagkaptenen Caroline Seger som var magnifik i dag, även Hedvig Lindahl – de har varit med väldigt länge. Det behövs kanske fyllas på lite i truppen för att öka konkurrensen i truppen och för att Peter Gerhardsson ska ha ett lag som ska kunna utmana om medalj.

- Det viktiga är att Sverige är med. Det är inget snack om att det händer saker inom damfotbollen. Det såg vi i EM förra året där Nederländerna och Danmark spelade final. Toppen breddas. Fotbollen växer.

VM i Frankrike visas i TV4 och C Mores kanaler, med start 7 juni nästa år.

Publicerad 2018-09-04 kl 19:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER