Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
14v

TV: Lundh imponerad av Blågult: "Väldigt starkt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Olof Lundh analysera Sveriges seger.

Sverige är klart för VM.
Fotbollskanalens Olof Lundh är imponerad.
- Väldigt starkt, säger han.

Sofia Jakobsson sköt Sverige till VM genom att placera in matchens enda mål mot Danmark under tisdagskvällen. Sverige visade styrka då det behövdes som mest – och Fotbollskanalens Olof Lundh är imponerad.

- Väldigt starkt. En ödesmatch där en förlust hade kunnat innebär att Sverige missat VM för första gången i historien. I stället gör Sofia Jakobsson det här viktiga målet. Väldigt stark och disciplinerad insats. Sverige förlorade mycket överraskande mot Ukraina i juni, efter det var man lite pressat i gruppspelet men vann nu senast hemma mot Ukraina samtidigt som Danmark tappade poäng. Och nu åkte man ner och slog Danmark, oerhört imponerande, säger han.

Lottningen sker den 8 december och Lundh menar att förbundskapten Peter Gerhardsson kan behöva få till en lite bredare trupp för att vara med och fajtas om medaljerna.

- Fortfarande är man väldigt beroende av en del av veteranerna; Nilla Fischer, lagkaptenen Caroline Seger som var magnifik i dag, även Hedvig Lindahl – de har varit med väldigt länge. Det behövs kanske fyllas på lite i truppen för att öka konkurrensen i truppen och för att Peter Gerhardsson ska ha ett lag som ska kunna utmana om medalj.

- Det viktiga är att Sverige är med. Det är inget snack om att det händer saker inom damfotbollen. Det såg vi i EM förra året där Nederländerna och Danmark spelade final. Toppen breddas. Fotbollen växer.

VM i Frankrike visas i TV4 och C Mores kanaler, med start 7 juni nästa år.

Publicerad 2018-09-04 kl 19:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons