Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lundh imponerad av Blågult: "Väldigt starkt"

Sverige (dam)

Sverige är klart för VM.
Fotbollskanalens Olof Lundh är imponerad.
- Väldigt starkt, säger han.

5:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Olof Lundh analysera Sveriges seger.

Sofia Jakobsson sköt Sverige till VM genom att placera in matchens enda mål mot Danmark under tisdagskvällen. Sverige visade styrka då det behövdes som mest – och Fotbollskanalens Olof Lundh är imponerad.

- Väldigt starkt. En ödesmatch där en förlust hade kunnat innebär att Sverige missat VM för första gången i historien. I stället gör Sofia Jakobsson det här viktiga målet. Väldigt stark och disciplinerad insats. Sverige förlorade mycket överraskande mot Ukraina i juni, efter det var man lite pressat i gruppspelet men vann nu senast hemma mot Ukraina samtidigt som Danmark tappade poäng. Och nu åkte man ner och slog Danmark, oerhört imponerande, säger han.

ANNONS

Lottningen sker den 8 december och Lundh menar att förbundskapten Peter Gerhardsson kan behöva få till en lite bredare trupp för att vara med och fajtas om medaljerna.

- Fortfarande är man väldigt beroende av en del av veteranerna; Nilla Fischer, lagkaptenen Caroline Seger som var magnifik i dag, även Hedvig Lindahl – de har varit med väldigt länge. Det behövs kanske fyllas på lite i truppen för att öka konkurrensen i truppen och för att Peter Gerhardsson ska ha ett lag som ska kunna utmana om medalj.

- Det viktiga är att Sverige är med. Det är inget snack om att det händer saker inom damfotbollen. Det såg vi i EM förra året där Nederländerna och Danmark spelade final. Toppen breddas. Fotbollen växer.

VM i Frankrike visas i TV4 och C Mores kanaler, med start 7 juni nästa år.

Publicerad 2018-09-04 kl 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto