Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Schelin om livet efter avskedet: "Väldigt osäker vardag"

Damallsvenskan

Lotta Schelin tvingades avsluta sin karriär i förtid.
Nu berättar hon om att huvudskadan ännu påverkar henne. 
- Väldigt osäker vardag, om man säger så, säger hon i Nyhetsmorgon. 

7:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Lotta Schelin i Nyhetsmorgon i spelaren ovan.

Tidigare svenska landslagsstjärnan Lotta Schelin, 34, meddelade i slutet av augusti att hon avslutar sin karriär i förtid med anledning av att den huvudskada hon ådrog sig i Rosengårds möte med Limhamn/Bunkeflo fortfarande påverkade henne och att kroppen till slut sade ifrån. Det var ett känslosamt besked efter lång betänketid. 

- Det blev en sorgeprocess under hela detta året, säger hon om hur hon till slut landade i beslutet att lägga av, sa Schelin i en intervju med TV4 då.

I dag gästade förre landslagsanfallaren Nyhetsmorgon och berättade att hon numera är sjukskriven och om hur huvudskadan påverkar hennes vardag i dag.

ANNONS

- Väldigt osäker vardag, om man säger så. Man hamnar i perioder som är mycket sämre och då går det inte att göra så mycket. Ibland har man dagar, som i dag, när det ändå känns ganska bra i "sjukskrivningsmått" mätt, säger hon.

Vad har du för diagnos?
- Det är väl det som är lite diffust, men det handlar om en huvudskada och sedan om det är en nackstukning eller hjärnskakning ter sig ganska likt och rehaben är extremt långsam. Man tar några steg fram och några steg tillbaka hela tiden. Jag sitter i en situation som är som så att när jag försöker att trigga och rehaba, så hjälper det inte så mycket, i stället stjälper det just nu. 

Hur klarar man det mentalt?
- Man får sätta lite mindre mål, dag för dag och vecka för vecka. Det handlar om att klara minimiövningar varje dag och sedan ta nästa steg, berättar hon. 

ANNONS

Schelin kan blicka tillbaka på en lång, framgångsrik karriär med 185 landskamper, 88 landslagsmål, VM-brons, OS-silver, tre Champions League-titlar, fem diamantbollar, åtta franska ligatitlar, fem franska cuptitlar och mängder av andra individuella utmärkelser.

Publicerad 2018-09-28 kl 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto