Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Siffrorna visar - de möter Sverige i åttondelsfinal

Sverige (herr)

Sverige vann matchen mot Slovakien och står på fyra poäng.
Mer eller mindre en garanti för avancemang.
- Det är nästan hela säkert, säger Fotbollslabbets Ola Lidmark Eriksson.

2:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Ola Lidmark Eriksson berätta om Sveriges chanser.

Emil Forsberg sköt tre poäng till Sverige mot Slovakien. Därmed står Sverige på fyra poäng efter två matcher. På onsdag spelar Sverige en avgörande match mot Polen. Men Sveriges chanser att ta sig till åttondelsfinal är väldigt, väldigt goda.

- Det finns några få gånger som Sverige inte går vidare i detta läge. Faktiskt 500 av en miljon i den här simuleringen. Men sannolikheten att Sverige går vidare ligger just nu på 99,95 procent, säger Fotbollslabbets Ola Lidmark Eriksson.

I dagsläget ser Sveriges chanser att gå till kvartsfinal också relativt goda ut. Enligt Lidmark Erikssons simulering som tar hänsyn till alla möjliga aspekter, har Sverige nästan 50 procents chans att gå till kvartsfinal.

ANNONS

- Det är mycket högre än innan turneringen. Då var vi nere på nånstans runt 30 procent, säger han till TV4.

I kvartsfinalen är det tre lag som enligt statistiken är troliga motståndare. Mest troligt är att det blir Tjeckien som Blågult ställs emot. Slutar Sverige tvåa i gruppen, så ställs de mot tvåan från grupp D. Just nu ligger England två, och är också ett av lagen som Sverige kan ställs emot, enligt Lidmark Erikssons simulering.

För de som drömmer om ett svenskt EM-guld så är otroligt, men inte omöjligt.

- Det har också ändrats lite grann. Det (Sveriges guldchans) är uppe på omkring en procent. Det vill säga tusen gånger på en miljon simuleringar, säger han.

Publicerad 2021-06-19 kl 18:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto