TV: Sverige tog klar seger - drömläge att nå VM inför avslutningen

Sverige (dam)

Sverige tog gruvlig revansch på Ukraina i VM-kvalet och vann med 3-0.
Nu har man ett  fint läge inför avslutningen mot Danmark - som tappade poäng mot Kroatien.
- Det kommer att bli en tuff match. Men vi kommer att ta tre poäng, säger Elin Rubensson till C More.

Bara ett mål skiljde Sverige och Danmark åt i toppen inför torsdagskvällens matcher i VM-kvalgruppen. I juni förlorade svenskorna mot Ukraina på bortaplan, men på Gamla Ullevi tog man gruvlig revansch. Sverige vann med klara 3-0 - och har ett kanonläge att nå VM inför tisdagens avslutning.

Efter bara en och en halv minut mot Ukraina hade Sverige bollen i mål, men domaren blåste av för offside. På reprisbilderna såg det tveksamt ut om Asllani befann sig på fel sida när skottet avlossades från Olivia Schough.

Sverige skapade flera chanser, men Ukraina var inte oävet. I den 28:e minuten var Daryana Apanaschenko nära att göra 1-0. Ukrainskans skott styrde via Nilla Fischer och höll på att ställa Hedvig Lindahl. Målvakten reagerade dock snabbt och styrde bollen i stolpen och ut.

Istället skulle målen komma för Sverige. I den 34:e minuten la Stina Blackstenius upp bollen för Elin Rubensson som snyggt placerade in bollen i bortre. Bara minuter senare utökade Magdalena Eriksson efter ett inlägg som rann igenom straffområdet och Chelsea-stjärnan säkert kunde trycka in bollen.

Fem minuter in i andra utökade Kosovare Asllani ytterligare. Framspelad av Sofia Jakobsson tryckte hon in 3-0 från nära håll.

Sverige vann med klara 3-0. Samtidigt tappade Danmark poäng hemma mot Kroatien. Danmark var på väg mot förlust men fick med sig 1-1 efter en sen kvittering. Sverige har nu två poängs försprång på danskorna inför tisdagens match och kryss räcker för att gå till VM.

- Det kommer att bli en tuff match, vi vet att Danmark är svåra. Men det gäller att prestera och sikta mot tre poäng, och vi kommer att ta tre poäng, säger Elin Rubensson till C More.

Sveriges startelva: Lindahl - Glas, Fischer, Sembrant, Eriksson - Rubensson, Asllani, Seger - Jakobsson, Blackstenius, Schough.

Publicerad 2018-08-30 kl 20:40