POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

TV: SvFF-basen: "Var spelarnas initiativ att göra ett statement"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jimmy Durmaz fick utstå hot och hat i sociala medier efter matchen mot Tyskland - och i dag gjorde Durmaz själv ett uttalande stöttad av de svenska spelarna.
- Spelarna ville göra ett statement i den här frågan, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Inför Sveriges träning på söndagen, dagen efter förlusten mot Tyskland, inledde Blågult med att ta ställning mot hatet och hotet som Jimmy Durmaz fått på sociala medier, efter att han orsakat den frispark som Toni Kroos skruvade i mål.

- Jag är fotbollsspelare på högsta nivå. Att bli kritiserad är något vi lever med. Det ingår i vårt jobb och det tar vi alla dagar i veckan. Men att bli kallad "blattejävel", "självmordsbombare", få hot mot min familj, mot mina barn - och att få mordhot - det är helt oacceptabelt. Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga. Sedan vill jag samtidigt passa på att tacka alla fina och underbara människor där ute som sprider glädje. Det värmer i oss allihop. Vi står enade, vi är Sverige och boys: "Fuck rasism", sa Durmaz, där just det sista uttalandet sas i kör av samtliga spelare.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand berättar att det var spelarnas eget initiativ att sätta ner foten i frågan inför dagens träning.

- Det var spelarna själva som kände att det här inte var okej. I grund och botten är det väldigt bra fotbollsspelare som vi har att göra med, men de är ännu större som människor, vill jag påstå, med goda, bra och sunda värderingar. Egentligen handlar det här om medmänsklighet. Det är en stark grupp, och man blir ännu starkare tillsammans. Vi pratade igenom det här, och det var deras eget initiativ. De ville göra ett statement i den här frågan, säger Sjöstrand.

Hur ser du på allt som Durmaz har fått utstå?
- Besvikelse efter en förlust är okej, men vad får det för proportioner? Det måste finnas någon anständighet i det. Det här är rena hot, och vi ser väldigt konkret rasism. Det är helt oacceptabelt. Därför har vi valt att gå vidare och polisanmäla det här.

Se hela intervjun med Sjöstrand i spelaren ovan.

Publicerad 2018-06-24 kl 17:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå