Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Tror inte på svensk strejk: "Tycker att vi har kommit in i en bra dialog"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det danska landslagets förhandling om kollektivavtal ledde till strejk.
Den svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors tror inte det finns risk för en liknande situation i Sverige.
- Jag är inte orolig. Jag tror att ingen vill uppleva den här situationen, säger hon.

VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark under fredagen ställdes in efter konflikten mellan det danska landslagsspelarna och förbundet. Parterna kunde inte komma överens i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal.

De svenska spelarna står bakom sina danska kollegor i kampen mot förbundet.

- Det gör vi och det har vi sagt hela tiden. Vi har spelare som vi känner, nära vänner, i det danska laget. Vi förstår dem och att det är en oerhörd besvikelse, säger Caroline Seger.

Nilla Fischer:

- Jag tänker att det är ett avtal som de känner att de förtjänar och har rätt till. Så jag tycker att det är väldigt modigt det som de har gjort och jag stöttar verkligen dem till 100 procent.

Kommer ni att vara lika modiga när ni ska skriva ett nytt avtal?
- Vi är i förhandlingar så vi... förhandlar på. Vi diskuterar och så tar vi det steg för steg.

Det svenska landslagets nuvarande kollektivavtal går ut i vinter och parterna är inte överens om ett nytt. Under onsdagen kom SVT Sport med uppgifter om att det svenska laget övervägde en strejk inför EM i somras.

Att en liknande situation som uppstått i Danmark även skulle drabba Sverige är dock landslagschefen Marika Domanski Lyfors inte rädd för.

- Jag är inte orolig. Jag tror att ingen vill uppleva den här situationen utan vi ska förhandla och vi ska komma till en bra lösning. Det är vårt mål och det tror jag att vi kommer att landa i, säger hon.

Tror du att det har blivit i alla fall en tankeställare för båda parter hur viktigt det är att lyssna på varandra?
- Jag tror att uppleva den här situationen skapar känslor som vi vill undvika i framtiden förstås. Men det kommer inte att påverka vår process tror jag på det sättet. Jag tycker att vi har kommit in i en bra dialog och jag tror att vi kommer att slutföra den i en god anda.

Caroline Seger tror inte att hon personligen skulle kunna låta det gå så långt som till en strejk.

- Skulle jag gå till mig själv som spelare om jag själv hade hamnat i en sådan här situation och mitt förbund skulle hota med det som nu blivit, en inställd match, så tror jag att jag hade krupit till korset. För fotboll är det man vill spela och det är det som man brinner för så jag har jättesvårt att se att man bara skulle ha skitit i det. Men det är svårt att säga och ingen som vet egentligen hur det har gått till. Jag vet inte, jag har svårt att se att det finns något positivt just nu med detta.

Publicerad 2017-10-19 kl 17:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons