Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Zlatan avslöjar: VM var aldrig aktuellt - "Det var roligt för jag höll det levande"

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic öppnade upprepade gånger för en comeback i landslaget till VM.
Man anfallsstjärnan avslöjar nu att det aldrig var aktuellt.
- Det var roligt medans det pågick, för jag höll det lite levande. Men mitt svar från första samtalet var nej, det var inte intressant, säger Zlatan i en intervju i samband med priset "Number 10".

I början på mars öppnade Zlatan Ibrahimovic för att göra comeback i landslaget. Under våren följde sedan en rad utspel om en eventuell återkomst. Bland annat sa anfallsstjärnan när han presenterades av LA Galaxy:

Om han behöver mig, om jag vet att jag kan göra det jag vill göra, om jag är hundraprocentig: dörren är öppen.

Zlatan, som då nyligen hade kommit tillbaka från den svåra korsbandsskadan, berättar nu att en comeback i landslaget aldrig var det minsta aktuellt. 37-åringen menar, i en intervju i samband med priset "Number 10" som anfallaren är "beskyddare" för, att den långa skadefrånvaron glömdes bort i diskussionen.

Annons

- Det är lite synd, när VM kom in i bilden så glömde folk bort det totalt. Det handlade om; ska han spela eller ska han inte spela? Vad folk inte vet, om vi rullar tillbaka, jag slutade två år innan VM kom. På ett tydligt sätt. Jag fick samtalet från förbundet, och det här kan de svara på. När jag får det första samtalet, vilket skedde under VM-kvalet. Och inte när de klarat att komma till VM. Första samtalet sa jag; 'lyssna, jag har slutat. Jag har inte en enda tanke i huvudet på att jag ska komma tillbaka och spela'. Och då hade jag nyss börjat att spela lite fotboll, säger Ibrahimovic.

Zlatan själv fann tillfredsställelse i de olika utspelen om en comeback i landslaget.

- Det var roligt medans det pågick, för jag höll det lite levande. Men mitt svar från första samtalet var nej, det var inte intressant. Det kunde varit VM, EM, det kunde handlat om en match. Jag sa nej. För det enda jag ville känna var att komma ut på planen, sätta på mig fotbollsskor och känna mig fri att spela fotboll. Hur många frågade eller hur många sa; de var glada att jag ens kunde spela fotboll? Och det är det jag menar, hur många bryr sig egentligen om personen eller om fotbollsspelaren? Ingen brydde sig.

Annons

I intervjun påpekar journalisten Jan Gradvall att Ibrahimovic själv eldade igång det hela.

- Som jag sa, det var roligt för att jag höll det levande. Jag sa, jag kommer till VM. 'Kommer du att spela eller inte? Det får vi se. Så länge jag kan prestera så kommer jag att spela, men i dagsläget är jag tacksam att jag kan sätta på fotbollsskorna, gå ut och skjuta en boll från 40 meter och sätta den i mål'. Ungefär så, säger Zlatan.

Priset "Number 10" delades ut för första gången på Fotbollsgalan förra året. Då vann "Locker Room Talk" priset. Årets pris delas ut på Fotbollsgalan om en vecka, den 12 november klockan 20.00.

Se hela intervjun med Zlatan här.

Publicerad 2018-11-05 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto