Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ungt Blåvitt föll: "Vi är inte vana - behöver fler sådana här matcher"

Sverige

GÖTEBORG. Ett talangfullt IFK Göteborg fick se sig besegrat av ett mer rutinerat Malmö FF.
Men fortsatt är siktet inställt på uppflyttning från division 1.
- Nu vet vi vad som väntar, säger tränare Peter Svanström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

När IFK Göteborg tog emot Malmö FF, båda nykomlingar, i premiären av division 1 södra var det hemmalaget som gick till attack under matchinledningen. Ledningsmålet kom också via 18-årige Isabella Svanström efter 18 minuters spel. 

- Vi hade en bra plan på hur vi skulle hantera deras uppspel. Vi har sett många videor och det funkade jättebra, när de aldrig kom loss. Sedan, när de börjar trycka ner oss, så kommer vi inte ur det. Det såg jättebra ut första 20 minuterna, men sedan rinner det oss ur händerna, säger Blåvitts tränare Peter Svanström.

Sedan vände MFF och vann med komfortabla 3-1. 

Annons

Vad beror det på att de 20 minuterna inte blev fler?
- Det är några individuella misstag i passningsspelet och speluppbyggnaden, som straffar sig mot ett bra Malmö FF. De är otroligt tunga att ha och göra med framåt. När de kommer rättvända på tre led så är de kraftiga. Det är jättesvårt. Vi är inte vana, utan behöver fler sådana här matcher. 

Det unga IFK Göteborg-laget, som nästan uteslutande består av spelare födda på 2000-talet, är byggt för att avancera upp i seriesystemet över tid. Men resultatet mot Malmö FF kan ha speglats av bristen på erfarenhet, tror Svanström. 

- Det spelar in. Det är lite tröjdragningar och lite småknuffar. Här är vi inte vana. Nu är vi vana och vet vad som väntar, så att vi inte lockas in i den typen av spel. Den rutinen visade många Malmö-spelare upp i dag, hur de hela tiden kunde störa oss individuellt.

Annons

Trots premiärförlusten är Blåvitts mål för resterande delen av säsongen glasklart, även om det bara är ett lag tar steget upp till elitettan. 

- Nu kommer ett betydligt enklare Mariebo borta, men samtidigt behöver vi nu alla poäng hela tiden. Vi kommer inte vila. Målsättningen är att inte ligga mer än tre poäng bakom Malmö inför returen den 12 augusti. Då blir det åka av!

Publicerad 2023-04-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto