Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wernbloom tror att U21-revolutionen når landslaget nu

För ett år sedan charmade U21-landslaget Sverige. Nu är de redo för A-landslaget.
- Vi är många bra spelare som varit utomlands, säger Wernbloom till fotbollskanalen.se.

I juni 2009 var det U21-landslaget som frälste Sverige genom en offensiv och rolig fotboll. Ett år senare är det ett gäng av U21-spelarna som är med i A-landslaget. Redo att kliva in i laget:
- Jag hoppas ju verkligen det. Vi har två gudabenådade anfallare från U21 som gör det bra och vi är många bra spelare som varit utomlands det senaste året. Det kanske tar lite tid att ta steget men på lång sikt kommer det att bli bra, säger Pontus Wernbloom.
- Om jag utvecklats? Ja, det är klart att jag blivit en bättre spelare i Holland. Första halvåret i AZ var tufft men sedan har jag fått spela och har ett stort självförtroende.

I dagens A-landslag var förutom Wernbloom även Martin Olsson, Mikael Lustig, Marcus Berg, Ola Toivonen och Emir Bajrami med i U21-landslaget. En spelare som Rasmus Elm hade varit given om han varit frisk. Pontus Wernblooms förklaring till att det tar tid att gå från U21 till A-landslaget med skillnaden på fotboll.
- Det är så frejdigt spel med U21-landslaget. Ingen av oss hade proffskontrakt i utlandet och alla ville visa upp sig. I A-landslaget är det mycket mer taktiskt och man har mer att förlora. Om man går framåt i en kvalmatch och får två baklängesmål kan kvalet vara över, säger han.
- Man ska våga även här, men våga smart och det kan de äldre spelarna.

Blir det lättare att ta klivet med en ny förbundskapten?

- Ja, det blir en nystart för alla spelare, men det blir svårt att flytta på en del av de äldre som gör det riktigt bra.

Publicerad 2010-05-27 kl 16:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons