Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wikman försvarar Rolfö: "En toppspelare"

Sverige (dam)

CHESTER. Fridolina Rolfö fick kritik under Belgien-matchen.
Nu tas stjärnspelaren i försvar av Magnus Wikman.
- Fridolina är en toppspelare, säger den assisterande förbundskaptenen. 

4:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Magnus Wikman i spelaren ovan.

Svenska landslaget slog under fredagen Belgien med 1-0 och blev klart för semifinal mot England på tisdag i EM. Svenska stjärnan Fridolina Rolfö sa tidigare i veckan att hon har mer att ge och att hon vill bidra ännu mer, och fick under kvartsfinalen kritik av Arsenal-tränaren och TV4-experten Jonas Eidevall, som tyckte att forwarden "behöver steppa upp" och "måste höja sig och leverera". 

Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman bemöter nu kritiken och menar att han inte håller med Eidevall, då han tycker att Rolfö stod för en bra prestation. 

- Vi tycker att hon var så bra att vi ville spela henne hela tiden, så vi är oense, han och vi i det här fallet. Fridolina är en toppspelare för oss och är det fortfarande. Varesig om hon säkert kan mer, som många andra av oss, är hon fortfarande en världsspelare och en av våra viktigaste offensiva spelare. Därför lirade vi henne hela tiden och tack vare det kanske vi vann med, säger den assisterande förbundskaptenen. 

ANNONS

Sverige spelade samtidigt en hel del på högerkanten mot Belgien, vilket inte var Rolfös kant, och Wikman menar att det kan skilja sig åt mellan matcher. 

- Vi spelar på ett sätt, som kan leda till det och alla motståndare har någon svaghet, som vi vill slå och det kan ibland vara på deras vänstersida eller att många spelar runt Fridolina. Jag är övertygad om att de vill stoppa henne, vilket man ser, och det är många spelare som uppmärksammar henne, och det ger någon annan utrymme. Så kan det vara ibland, säger Wikman och fortsätter:

- Sedan tycker jag att hon har varit väldigt bra ändå, men det kan vara att man (utifrån) har högre förväntningar än så, säger Wikman. 

Vad kan man göra för att få ut mer av henne?
- Det är vår skyldighet såklart, att både hjälpa henne om det är något positionsmässigt, men annars stärka hennes styrkor. Vi som sett henne i träningar, matcher och även här, så är hon en otroligt, otroligt duktig fotbollsspelare. Vi behöver Fridolina varje minut.

ANNONS

Sverige spelar på tisdag semifinal mot England i EM. Matchen sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 20.00 och avspark är klockan 21.00.

Publicerad 2022-07-23 kl 20:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto