Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zigiotti Olme: "Äntligen"

Sverige (dam)

Ett års landslagsfrånvaro.
Nu är Julia Zigiotti Olme tillbaka.
- Det är en liten "äntligen" känsla när man kämpat sig dit, säger hon till Fotbollskanalen.  

33:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Peter Gerhardsson presenterade VM-kvaltruppen i spelaren ovan.

Under onsdagen presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson sin trupp till kommande landskamper mot Spanien och Frankrike. Då var Julia Zigiotti Olme tillbaka efter drygt ett års landslagfrånvaro. 

- Vi hade träning så jag kom in precis när han (Peter Gerhardsson reds. anm.) skulle säga laget och då fick jag se mitt namn. Det känns jättekul att äntligen vara tillbaka, det var glada miner. 

Är det en "äntligen"-känsla?
- Det tycker jag. Jag hade hoppats vara tillbaka tidigare - så det är klart att det är en "äntligen"-känsla när man kämpat sig dit. 

Anfallaren har precis varit utanför Gerhardssons trupper - och för Fotbollskanalen förklarar han varför det är rätt tillfälle just nu. 

ANNONS

- Nu startar hon i Brighton och har gjort det bra. De fick spela med en spelare mindre mot Arsenal vilket naturligtvis var tufft. Hon har kommit in i laget och hade mindre speltid i våras. Mer det och hon var med på proffslägret i våras och gjorde det bra. Hon har hela tiden varit nära och vi känner att det är rätt tillfälle att ta med henne nu. 

Och anfallaren håller med. 

- Det är som han säger, jag hade inte mycket speltid i våras och det är klart det påverkar mitt spel. Man får självförtroende av att spela och nu när jag fått mer speltid och förtroende är det klart det känns bättre. När jag var där på för förlägret kunde jag visa upp mig lite för det var längesen de såg mig spela och träna.  

Hur har det senaste året känts?
- Ett mentalt jobbigt år. Mycket upp och ner mycket kämpande och mycket tid bakom det. Klart att det varit ett år som var upp och ner skönt nu när man får utdelning. 

ANNONS

På vilket sätt har det varit jobbigt mentalt?
- När man vet hur det är att vara i väg och spela så vill man alltid vara där och när man inte blir uttagen vill man kämpa ännu hårdare. Men man blir besviken så klart när man hamnar utanför och veta att man måste kämpa ännu hårdare.  

Publicerad 2022-09-29 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto