Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerhardsson om biljettförsäljningen: "Blir vi ännu större kanske man behöver större arenor"

Sverige (dam)

SOLNA. 13 500 biljetter sålda till årets sista landskamp.
Då har Blågult för första gången sedan hemma-EM 2013, satt in nya sittplatser.
- Blir vi ännu större kanske vi behöver större arenor, säger Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen.  

33:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Peter Gerhardsson presenterade VM-kvaltruppen i spelaren ovan.

Under onsdagen presenterade förbundskapten, Peter Gerhardsson, sin trupp till kommande landskamper. Först gästar man Spanien den 7 oktober för att sedan ta emot Frankrike på Gamla Ullevi den 11 oktober.  

Ett Gamla Ullevi där det kommer att vara storpublik. Svenska Fotbollförbundet meddelade att man inför årets sista landskamp på hemmaplan har sålt över 13 500 biljetter.  

Då har man utökat med ytterligare 1000 nya sittplatser. Det är första gången sedan hemma-EM 2013 som man sätter in sittplatser på kortsidan för landslaget. Och därmed första matchen utanför mästerskap då landslaget har möjlighet att nå över 15 000 åskådare på sin nationalarena, Gamla Ullevi. Den största siffran på just nationalarenan för det svenska damlandslaget slogs 2021 då 13 429 åskådare var på plats.  

ANNONS

- Jag har varit ute ibland och när man går ute bland folk och var med något flicklag här för ett tag sedan och jag tror att intresset har ökat ytterligare. Det har blivit mycket mycket större än vad vi kanske fattade direkt efter EM. VI lever ju i vår bubbla, vi lever i att bara se matcherna och sen via datorn ser vi matcherna igen. Vi får inte upplevelsen som många får och som man själv vill ha när man kollar på fotboll. Det här visar något också. Folk är intresserade - jag hoppas att det blir utsålt och det är drygt tio dagar kvar så vi hinner sälja ut det.  

Kosse (Kosovare Asllani) var senast inne på att man börjar bli lite för stora för Gamla Ullevi, vad säger du om det nu när ni visar att ni kan sälja slut biljetterna där?
- Det är en annan avdelning som sköter det med marknadsföring och så där, så det kommer säkert att vara så. Man vet inte vad som kommer hända framöver - blir vi ännu större kanske man behöver större arenor. Men nu är jag jättenöjd med att ha ett utsålt Gamla Ullevi.  

ANNONS
Publicerad 2022-09-29 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto