POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Turkiska fotbollsförbundet: "Ger vårt fulla stöd till Özil"

Foto: Bildbyrån.

Mesut Özil vittnade om rasism och slutade i tyska landslaget. 
Nu ger det turkiska fotbollsförbundet stjärnan sitt stöd. 
"Vi fördömer behandlingen", säger en talesperson för förbundet enligt The New York Times journalist Tariq Panja. 

Arsenal-stjärnan Mesut Özil meddelade under söndagen att han slutar i det tyska landslaget, efter fiaskot i VM i Ryssland. Samtidigt riktade mittfältaren kritik mot det tyska förbundet, då han berättade att han känner både rasism och respektlöshet från flera håll.

"Jag är tysk när vi vinner, men en invandrare när vi förlorar", skrev Özil bland annat i ettt långt brev, som han lade ut på sitt Twitter-konto.

Nu ger det turkiska fotbollsförbundet, som kandiderar mot Tyskland om att få EM 2024, sitt fulla stöd till Özil, enligt The New York Times journalist Tariq Panja. 

"TFF (Turkiets fotbollsförbund) ger sitt fulla stöd till Mesut Özil och hans famailj och vi fördömer den behandling som han har fått med anledning av sitt arv och sin bakgrund. Alla spelare, oberoende om de är i publika eller inte, har rätt att bli skyddade från diskriminering och meddelanden som innehåller hat", säger en talesperson från det turkiska fotbollsförbundet enligt Panja. 

"Alla medlemmar i den globala fotbollsgemenskapen måste gå ihop i vårt forsatta arbete för att driva bort rasism och intolerans - och vi måste jobba tillsammans för att säkerställa att fotboll kan uppnå positiva konsekvenser som värden av mångfald och respekt". 

Özil fick i går även stöd av bland annat Kick It Out, organisationen som jobbar mot rasism och diskriminering inom fotbollen. Organisationen skrev i ett uttalande att man är besviket på den behandling som tysken fått utstå av media, supportrar och samhället i stort.

Publicerad 2018-07-24 kl 22:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå