Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Forsberg till RB Leipzig - skrivit kontrakt till 2018

Tyskland

Emil Forsberg flyttar till RB Leipzig. Det bekräftar den tyska Bundesliga 2-klubben via sin officiella hemsida.

23-åringen lämnar Malmö FF och har skrivit på ett kontrakt fram till 2018 med sin nya klubb. Via MFF.se riktar han ett tack till såväl spelare som ledare och supportrar för de två säsonger han tillbringat i klubben, vilka medfört två SM-guld och även spel i Champions League.

"Kortfattat så har ni gett mig de två bästa åren av mitt liv. Tack!", skriver Forsberg.

"Jag kom till Malmö FF med en förhoppning om att vara med om något stort och jag kan lugnt säga att det har jag fått vara. Nu väntar nya utmaningar för mig och även för Malmö FF (som jag vet kommer att försvara guldet ännu en gång och ta sig ut i Europa)."

ANNONS

Även sportchef Daniel Andersson uttalar sig:

- Emil kom till oss som en stor talang och har under sin tid i Malmö FF utvecklats till en allsvensk spelare av högsta klass som kombinerar teknisk skicklighet med effektivitet och poäng. Han har även utvecklats utanför planen, exempelvis i fråga om att träna och äta rätt, något som har bidragit till att göra honom till den skickliga professionella fotbollsspelare han är i dag.

RB Leipzig är en storsatsande, men mycket kontroversiell, klubb som anklagats för att systematiskt kringgå reglerna om föreningsdemokrati för att på snabbast möjliga vis kunna köpa sig en plats i Tysklands högsta liga. Något fotbollskanalen.se uppmärksammade i ett längre reportage från i våras.

Publicerad 2015-01-07 kl 19:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto