Polen föll mot Slovakien i premiären - trots drömstart

U21-EM

Polen fick en drömstart på U21-EM.
Men trots det tidiga ledningsmålet föll hemmanationen mot Slovakien, som vände och vann med 2-1.

Polen tog ledningen redan i den första matchminuten. Tomasz Kedziora slog ett perfekt avvägt inlägg från höger och Patryk Lipski nickade in 1-0 inför den lyriska hemmapubliken.

Men Slovakien jobbade sig tillbaka in i matchen och kvitterade i den 20:e minuten. Ett fint förarbete av Jaroslav Mihalik öppnade upp det polska försvaret och slutligen kunde Martin Valjent rulla in 1-1. Resultatet stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken skapade Polen ett flertal målchanser och med kvarten kvar sköt Karol Linetty strax utanför efter en misslyckad rensning av det slovakiska försvaret.

I den 78:e minuten fullbordades vändningen. Efter en snabb kontring nådde bollen fram till Pavol Safranko som iskallt ordnade 2-1.

Bara minuter senare var Polen ytterst nära att kvittera. Men den slovakiske målvakten Adrian Chovan svarade för en högklassig enhandsräddning på Dawidowicz nick och tippade bollen i ribban.

Polen kom inte närmare än så och fick se sig besegrat. Resultatet innebär att Slovakien toppar Grupp A efter den första omgången.

Polens startelva: Wrabel - Jaroszynski, Jach, Bednarek, Kedziora - Linetty, Dawidowicz - Kaputska, Lipski, Frankowski - Stepinski.

Slovakiens startelva: Chovan - Mazan, Skriniar, Ninaj, Valjent - Mihalik, Chrien, Lobotka, Bero, Rusnak - Zrelak.