Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Rolle" ovetandes om att Sverige missat EM efter slutsignal: "Det är jättetungt"

U21-EM

KALMAR/STOCKHOLM. Sverige låg under mot Belgien med 3-0.
Men vid det tillfället visste inte Sverige om att man var borta från EM.
- Det är jättesvårt att veta, säger Roland Nilsson.

3:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Sverige föll tungt mot Belgien i den avgörande kvalmatchen till U21-EM. Gästerna vann med klara 3-0 vilket gör att Sverige missar både direktplatsen och en play off-plats till mästerskapet.

Men förbundskapten Roland Nilsson var efter matchen inte helt på det klara om hoppet levde eller inte. Och när ställningen var 3-0 till gästerna var man inte på det klara med att ett mål framåt hade tänt en liten gnista hopp om play off.

- Nu får vi hoppas på de andra matcherna men vi vet att det är jättesvårt att nå ett play off nu, sa Nilsson i intervjun med TV12 kort efter slutsignal.

När han sedan informerades under intervjun om att loppet var kört, sa Nilsson:

ANNONS

- Det är ju jättetungt. Vi har gjort ett jättebra kval fram till Turkiet men var ändå här i dag med saker och ting i egna händer och att då inte få spela de här 90 minuterna med fullt lag är jättetungt.

En stund senare säger Nilsson att man inte visste om att ett mål framåt kunde inneburit en play off-plats i slutändan.

- Det visste vi inte.

- Det är jättesvårt att veta. Vi gjorde vårt bästa. Jag tycker verkligen killarna gjorde det bästa för att göra det här målet.

På frågan om de borde vetat om det säger han:

- Borde veta, det har inte med det att göra. Vi spelar med tio man, så vi har ju en situation där vi måste freda oss. Vi kan ju inte släppa in fler mål heller. Vi kan inte tokköra heller. Den insatsen killarna gör med tio man är riktigt, riktigt bra.

- Vi kämpar, vi ligger i för att få mål. Sedan behöver man det här lilla flytet.

ANNONS

Nilsson menar att Sverige drabbades hårt av domarens insats i matchen. Bland annat reagerade han på Isak Ssewankambos röda kort.

- Vi får inte en chans att spela. 1-0 kan vi inte säga mycket om, det är en frispark som vi släpper in. Därefter är vi med. Vi ska ha en frispark innan deras 2-0, solklart, han sliter ner Jordan och sedan får de en kontringssituation på grund av det. En kort sund efter det åker vi på en utvisning som definitivt inte är en utvisning.

Publicerad 2018-10-16 kl 20:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto