Skyttekungen tvåmålsskytt när Tysklands U21-landslag avancerade till EM-final

U21-EM

Den regerande Europamästaren Tyskland vände underläge till vinst i den andra halvleken av torsdagens EM-semifinal mot Rumänien.
Tvåmålsskytten Luca Waldschmidt blev segerorganisatör i 4-2-vinsten.

Tysklands U21-landslag stod för flera imponerande insatser i gruppspelet av årets EM-slutspel i Italien/San Marino. Det började med en 3-1-seger mot Danmark, och följdes upp av en 6-1-vinst mot Luka Jovic Serbien.

Den regerande Europamästaren gick således in i torsdagskvällens första semifinal mot Rumänien som stora favoriter. Från start spelade etablerade namn som Lukas Klostermann och Jonathan Tah - men även Luca Waldschmidt, som inför kvällens match gjort fem mål på tre matcher.

Det var det visserligen Tyskland som började bäst, och tog rättvist ledningen i mitten av den andra halvleken genom Nadiem Amiri. Men George Puscas, till vardags i Palermo, såg med sina två mål till att vända matchen i Rumäniens favör.

I den andra halvleken vände Tyskland 1-2 till 4-2, efter att Amiri och Waldschmidt gjort varsitt mål på stopptid.

I den andra semifinalen ställs ett stjärntätt Spanien, med spelare som Fabián Ruiz och Dani Ceballos, mot Frankrike.