POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA NATIONS LEAGUE

Amatörspelaren efter ironiska svaret: ”Det är nedlåtande”

Foto: TT.

Det danska resverlaget hade hoppats på ett tack, men istället fick de bara ett ironiskt twittersvar.
- Det tycker jag inte hör hemma någonstans, säger Daniel Holm ur reservlandslaget till BT.

När det danska förbundet inte kom överens med spelarna fick förbundet plocka ihop ett landslag av tredje-och fjärdedivisonsspelare och spelare från det danska futsallandslaget. De spelade, och förlorade med 3-0, mot Slovakien i en träningslandskamp.

Sen löste sig konflikten och det ordinarie landslaget kom tillbaka till Nations League matchen mot Wales, där Christian Eriksson gjorde bägge målen i en 2-0 vinst.

Men efter matchen mot Wales ville inte spelarna i det ordinarie landslaget tacka reservlaget för att de ställde upp och såg till att matchen mot Slovakien kunde spelas, något reservlaget hoppades på.

- De tog sida i en konflikt. Jag läste att de förväntade sig ett tack, men vi kan inte tacka dem eftersom de inte tog vår sida i konflikten. Att de tackade ja till att spela betydde att vi inte kunde komma ut på planen. Hade de sagt nej hade vi kunnat hitta en lösning, säger mittbacken Simon Kjaer efter matchen mot Wales.

Det uttalandet fick Daniel Holm i reservlaget att reagera starkt. Reservlaget tycker att de hjälpte förbundet i en svår situation och såg till att undvika böter för inställda matcher eller till och med uteslutning ur nästa EM eller VM, något Danmark hade riskerat om de ställt in tävlingsmatchen mot Wales.

- Jag förstår inte Kjaers tolkning av det. De hade inte löst problemet 24 timmar innan matchen. Jag tror att vårt deltagande hjälpte till att hitta en tillfällig lösning efter matchen. Om ett och ett halvt år, när de kvalificerat sig för EM, tror jag att de ändrar sig och tackar oss för betydelsen vi haft, säger Holm till danska BT.

Holm är också upprörd över ett ironiskt svar på Twitter från Huddersfield-försvararen Mathias Zanka Jörgensen, som skrev ett ironiskt ”grattis” när Holm gladde sig över landslagsdebuten.

- Kjaer har sin tolkning av situationen. Jag kan leva med att de inte säger tack här och nu. Men en så nedlåtande kommentar som Zanka gav, det tycker jag inte hör hemma någonstans, säger Holm.

Publicerad 2018-09-10 kl 09:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå