Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
13v

Neuer efter blytunga förlusten: "Det kommer att bli en hel del kritik nu"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Manuel Neuer stod för ett jättemisstag i 3-0-förlusten mot Holland.
Efter matchen förstod han att Die Mannschaft skulle få motta en hel del ris.
- Det kommer att bli en hel del kritik nu, säger han enligt Uefas hemsida.

Tyskland förlorade mot Holland för första gången sedan 2002. I matchen, som slutade 3-0 i de orangeas favör, stod Manuel Neuer för ett misstag vid 1-0-målet. Målvakten rusade ut på en hörna, men hamnade på mellanhand samtidigt som Ryan Babel nickade bollen i ribban. Bayern München-målvaktens felpositionering gjorde att han inte heller hann snappa upp returen och Virgil van Dijk gjorde 1-0.

Nederlaget var inte Tysklands enda missräkning den senaste tiden. I VM blev det respass för fotbollsstormakten redan i gruppspelet efter förluster mot både Mexiko och Sydkorea.

En del fotbollsexperter har ställt sig frågande till om Joachim Löw är rätt man att leda landslaget, även om det tyska fotbollsförbundet har förkunnat att man har fullt förtroende för honom.

Efter matchen mot Holland berättade målvakten Manuel Neuer att han var medveten om att det kommer att pratas om landslaget en hel del nu. Och det i negativa ordalag.

- Vi skapade ett par chanser. Våra hörnor var inte tillräckligt bra I dag. Vi kunde tagit ledningen tidigt. Sedan försökte vi ta oss in i matchen igen och då öppnade vi upp oss bakåt, så vi släppte in ett andra och tredje mål. Det kommer att bli en hel del kritik nu. Men det kunde slutat på ett annat sätt i dag, säger Manuel Neuer enligt Uefas hemsida.

Joachim Löw menade också att den senaste tidens sportsliga resultat har satt sina spår.

- Det handlar inte bara om att konvertera chanser. Vi spelade okej fram tills att vi släppte in ett mål och tog inte vara på våra chanser. Efter att vi släppte in ett mål kunde man se att de senaste resultaten lett till att vi har bristande självförtroende. Varför vi inte gör mål? Det är svårt att svara på, vi hade klara chanser. Hade vi förlorat med 1-0 hade det varit acceptabelt men att klappa igen som vi gjorde de sista tio minuterna är inte bra, säger förbundskaptenen Joachim Löw enligt Uefas hemsida.

Publicerad 2018-10-13 kl 23:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons