Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Slovakien sänker biljettpriset till en euro - uppmanar Uefa att straffa Danmark

UEFA Nations League

Danmark spelar med ett "amatörlag" mot Slovakien.
Nu svarar det slovakiska fotbollsförbundet genom att ge tillbaka pengar till supportrar och uppmanar Uefa att straffa Danmark för händelsen.
- Vi har blivit ett offer för det danska fotbollsförbundets konflikt, skriver det slovakiska fotbollsförbundet på sin hemsida

Foto: Bildbyrån.

Danmark träningsspelar i kväll mot Slovakien på bortaplan, men inte med ett lag fyllt av stjärnor från de stora ligorna ute i Europa, i stället med spelare från danska tredje- och fjärdeligan, men även med spelare som till vardags spelar futsal. Detta på grund av att det ordinarie spelarna inte kommer till start på grund av en konflikt mellan Spelarföreningen och förbundet om avtalet för spelarna.

Slovakiens fotbollsförbund lade i dag ut ett långt meddelade, via sin hemsida, om sin besvikelse över konflikten i Danmark, då mötet nu påverkar Slovakiens förberedelser inför öppningsmatchen mot Ukraina i Nations League. 

ANNONS

"Slovakiens fotbollsförbund är ledset över situationen kring matchen mellan Danmark och Slovakien. Vi har blivit offer för det danska fotbollsförbundets konflikt. Vi är oroliga över att vi nu måste spela mot sämre spelare i stället för att möta den starkaste möjliga motståndaren", skriver förbundet på sin hemsida.

Vidare meddelar det slovakiska förbundet att det danska fotbollsförbundet kommer att ge Slovakien ersättning för kostnaden av organisationen kring landskampen.

"Från den danska sidan lovas vi ekonomisk ersättning för kostnaderna för matchens organisation. Det slovakiska fotbollslaget lider av hela situationen. Det är inte en bra förberedelse för vår Nations League-match i Ukraina eftersom att det nu är en motståndare med mycket lägre kvalitet". 

Dessutom meddelar förbundet att supportrar som köpte biljett till matchen kan få pengar tillbaka, då det nya biljettpriset ligger på en euro, drygt 10,5 kronor. Det innebär att supportrarna kan få alla pengar tillbaka, utöver den symboliska summan. 

ANNONS

"Det slovakiska fotbollsförbundet hoppas att fansen kommer att stödja förbundskaptenen Jan Kozaks landslag och inte lämna dem i den här svåra situationen. Vi hoppas att fansen kommer att stödja oss. Därför sänker vi också biljettpriset till en summa av en euro och vinsten går till fotbollsförbundets fond". 

Vidare uppmanar förbundet Uefa att straffa Danmark.

"Det slovakiska fotbollsförbundet uppmanar också Uefa att ta hand om den här situationen och utifrån det lämpliga konsekvenser". 

Mötet mellan Slovakien och Danmark går att streama på cmore.se.

Publicerad 2018-09-05 kl 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto