Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA

Uefa-basen hyllar svensk futsal: "Stor potential"

Foto: TT

Svensk futsal är på stark frammarsch. Något som Uefa-ordföranden Aleksander Ceferin ser som positivt.
- Trenden i Sverige gläder mig! Futsal har stor potential, säger han till Magasinet Fotboll.

Det var vid en kongress i september som Aleksander Ceferin valdes till Uefas sjunde ordförande. Slovenen efterträdde skandalomsusade Michel Platini som tvingades avgå till följd av Fifa-härvan 2015.

I en intervju med Magasinet Fotboll berättar Ceferin dels om hur organisationen måste återupprätta sitt rykte, något han tror är fullt möjligt. Bland annat lyfter han fram att Uefas regelverk måste förändras för att förbättra styret.

Slovenen inledde sin fotbollskarriär som styrelsemedlem i KMN Svea Lesna Litija, en av landets mest framgångsrika futsalklubbar. Han passar på att hylla Sverige och SvFF som på sistone försökt lyfta sporten.

- Trenden i Sverige gläder mig! Futsal har stor potential. Den är väldigt populär på Balkan, i Sydeuropa och Ryssland och kommer att fortsätta växa, även om den konkurrerar med andra inomhussporter, säger Aleksander Ceferin.

- Det är en så spektakulär och underhållande sport att jag är säker på att den lär bli väldigt populär i hela Europa i många år framöver.

En annan hjärtefråga för Ceferin är damfotbollen. Han framhåller att nivån på spelet har ökat dramatiskt det senaste årtiondet men att det finns utrymme för utveckling.

- Givetvis har de stora turneringarna, som EM 2013 som var ett så professionellt arrangemang i Sverige, en viktig roll i utvecklingen, men det är inte tillräckligt. Det är också viktigt att kvinnor är en del av fotbollens styrning, om möjligt på allra högsta nivå. Mycket mer kan göras på detta område och vi ska sträva mot det, säger Aleksander Ceferin.

Publicerad 2016-12-10 kl 10:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons