Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa-basen sågar Perez förslag: ”Galen plan – skulle förstöra fotbollen”

UEFA 2019-12-06 kl 18:57

Florentino Perez sägs drömma om en superliga.
Den drömmen delar inte Aleksander Ceferin.
”Det skulle vara svårt att komma på en mer självisk och egoistisk plan” säger Uefa-presidenten i ett uttalande, enligt AP.

Foto: Bildbyrån

Real Madrids president Florentino Perez ska, enligt NY Times, vara pådrivare för en ny superliga inom fotbollen. Enligt tidningen ska Real-bossen vilja skapa två ligor med de bästa lagen från de fem främsta ligorna i Europa med ett upp- och nedflyttningssystem mellan ligorna.

Pérez ska ha berättat om idéerna för Fifas president Gianni Infantino i Zürich nyligen som enligt tidningen ska vilja påverka klubblagsfotbollen ännu mer.

"En av Fifa-presidentens plikter är att lyssna på intressenter när det kommer till relevanta uppgifter inom fotbollen", säger Fifa i ett uttalande gällande Infantinos möte med Pérez angående att ändra klubblagsfotbollen.

ANNONS

"Fifa tror på en öppen och konstruktiv dialog mellan medlemmar inom fotbollen för att få de bästa förutsättningarna inom sporten i framtiden. Fifas uppdrag är att utveckla fotbollen på en global nivå, det innebär att utveckla koncept för att ta klubbfotbollen framåt. Vi vill att de europeiska klubbarna ska växa ytterligare", fortsätter uttalandet.

Nu möts förslaget med dock med kritik från Alexander Ceferin, president i Uefa.

”Jag har läst om den här galna planen. Om rapporterna stämmer, kommer det från en enda klubbpresident (inte en ägare) och en ensam fotbollsadministratör. Det skulle vara svårt att komma på en mer självisk och egoistisk plan. Det skulle förstöra fotbollen i hela världen, för spelarna, för fansen och för alla som är involverade i sporten – allt för att gynna några få personer” säger han i ett uttalande enligt AP.

ANNONS

”Lyckligtvis finns det fortfarande tillräckligt mycket sunt förnuft för att en idé som den här ska genomföras. Den är faktiskt så osannolik att jag inte kan tro att någon har kommit på det.”

Uefa håller för närvarande på att se över systemet för den europeiska klubblagsfotbollen, där det enda som har beslutats i nuläget är införandet av en tredje klubblagsturnering vid namn Europa Conference League.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto