POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA
1v

Uefa-presidenten Ceferin sågar VAR: "Har du en lång näsa är du offside nuförtiden"

Foto: Bildbyrån.

Uefa beslutade under onsdagen att VAR ska användas i playoff-mötena till EM i vår samt i kommande VM-kval.
Trots beslutet medger Uefas president, Aleksander Ceferin, att han avskyr det.
- Har du en lång näsa är du offside nuförtiden, säger han i en intervju med The Mirror.

VAR tar allt större plats inom fotbollen. Under de senaste åren har systemet införts i allt fler ligor, men även i stora mästerskap. Tidigare under onsdagen meddelade Uefa att VAR nu även kommer att införas till kommande playoff-mötena till EM nästa sommar, samt till kommande VM-kval. Beslutet om att VAR ska användas i kvalet till VM 2022 måste dock också godkännas av Fifa.

Trots onsdagens beslut att videogranskningssystemet kommer att börja gälla i kommande playoff-möten samt kommande VM-kval, sågar nu Uefa-presidenten Aleksander Ceferin systemet.

- Har du en lång näsa är du offside nuförtiden. Linjerna det avgörs utifrån dras också av VAR så det blir en subjektiv linje utifrån vad som ska vara ett objektivt avgörande, säger han i en intervju med The Mirror.

Ceferin berättar även att handsregeln fortsatt är något som är oerhört svårt att bedöma som domare. För två veckor sedan arrangerades ett möte där några av världens främsta tränare samlades i ett konferensrum i Nyon. Under mötet fick tränare som Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Max Allegri och Zinedine Zidane ett videoklipp på en handssituation visat för sig, där frågan om domaren borde ha blåst ställdes.

- Halva rummet sa ja, andra hälften sa nej. Så förklara för mig hur tydlig regeln då är. Vi förstår ingenting, säger Ceferin.

Ceferin fortsätter:

- Vissa domare i England kollar inte alls och i Italien kollar de i en halvtimme. Det är en enda röra alltihop. Jag har aldrig varit en förespråkare av det här. Nu ser du hur linjedomaren inte ens bryr sig om att lyfta sin flagga längre. De väntar, väntar och väntar. Och spelarna firar inte. De väntar också innan VAR är avgjort. Och ingen kan, som jag sa, förklara vad som är hands eller inte.

Även om Ceferin är missnöjd över systemet, så meddelar han samtidigt att VAR är här för att stanna.

- Jag gillar det inte men om vi inte använder det kommer vi bli mördade, säger han.

Publicerad 2019-12-04 kl 20:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå