Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa-presidenten föreslår lönetak för Europas klubbar: "Vore en historisk förändring"

UEFA

Införandet av lönetak för Eruopas klubbar kan bli aktuellt, menar Uefa:s president Aleksander Ceferin i en intervju med slovenska tidningen Mladina.
- Om vi lyckas kommer det att bli en historisk förändring, säger Ceferin.

Foto: Bildbyrån

Ceferin menar i intervjun med slovenska Mladina att det är nödvändigt att "på allvar överväga en begränsning av klubbarnas budgetar när det kommer till löner för spelare". Han menar att det största problemet är det ökande gapet mellan klubbarna.

- De rikaste klubbarna får mer och mer. Eftersom de sticker ut mer och mer tjänar de mer och mer. Gapet ökar farligt snabbt, säger han.

Ceferin tar upp Serie A-klubben Udinese som ett exempel på en annan problematik med att inte ha lönetak.

- De är inte på något sätt den största klubben, men har haft mer än hundra spelare under kontrakt samtidigt. Klubbar har fler spelare än vad de behöver, och de här spelarna spelar inte någon annanstans. Inför vi lönetak kommer klubbarna behöva fundera över vad de köper. 

ANNONS

Ceferin förväntar sig dock inte att införandet av ett lönetak kommer att bli enkelt.

- Det kommer bli en stor kamp. De som har mest pengar är också de starkaste. Om vi lyckas kommer det här, enligt mig, bli en historisk förändring.

Publicerad 2017-07-01 kl 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto