Dubbla röda kort gav premiärförlust för Somi

Major League Soccer

Gabriel Somi startade i premiären mot Philadelphia i MLS.
Då såg två lagkamrater rött när New England föll med 2-0.

New England Revolution och Gabriel Somi, som inledde matchen som vänsterback, fick i natt en tuff start på säsongen mot Philadelphia Union på bortaplan. Redan efter 24 minuter fick mittbacken Antonio Mlinar lämna planen med ett rött kort, vilket försvårade lagets möjligheter till till en seger på bortaplan.

Strax innan halvtid gav Anthony Fontana hemmalaget ledningen till 1-0. Somi hade en tuff andra halvlek och gick i den 69:e minuten bort sig mot Cory Burke, som rundade ytterbacken, tog sig in i straffområdet och spelade vidare till Charles Sapong, som sköt 2-0.

När även mittbacken Claude Dielna fick lämna planen i den 86:e minuten efter sitt andra gula kort, så var matchen över för Somi och hans New England Revolution, som förlorade matchen med 2-0.

Somi spelade hela matchen och får ta nya tag på lördag, när laget ställs mot svenskarna Axel Sjöbergs och Johan Blombergs Colorado Rapids på hemmaplan.