Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Erikssons besked efter Dif- och MFF-ryktena - stannar i MLS: "Det är glasklart"

Major League Soccer

Magnus Eriksson har kopplats ihop med en comeback i Djurgården.
Nu berättar anfallaren att det blir en fortsättning i San Jose.
- Nu känns det glasklart att det blir så, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Malmö FF- och Djurgården-anfallaren Magnus Eriksson, numera i San Jose Earthquakes i MLS, har i vinter kopplats ihop med en återkomst till Djurgården. Sportchefen Bosse Andersson uttalade sig i januari om att parterna träffats och att han tror att Eriksson kommer att spela i den blårandiga tröjan någon dag igen, men att det är oklart när, då anfallaren har kontrakt med Earthquakes över 2020. 

FotbollDirekt uppgav i mitten av februari att parterna inte var överens om de personliga villkoren och att det därmed inte skulle bli en comeback. I helgen spelade Eriksson i stället från start i San Joses ligapremiär och blev målskytt i 2-1-förlusten mot Montreal Impact i MLS. 

ANNONS

Eriksson berättar nu att han är inställd på att stanna i MLS-klubben. 

- Det har faktiskt varit ganska mycket snack, men jag har varit här och åkte hit för att påbörja säsongen 2019. Jag har egentligen inte haft andra tankar än det. Det har sedan varit mycket snack, men jag har haft fokus här på premiären och sedan fokus på vad som komma skall, säger han till Fotbollskanalen. 

Anfallaren vill inte kommentera om det var nära en comeback i Djurgården eller om det var aktuellt med flytt till Malmö FF, vilket det också rapporterades om. Eriksson är tydlig med att det nu kommer bli en fortsättning i MLS. 

- Det blir alltid ganska mycket snack, men sedan finns det alltid sanningar och osanningar i allt som skrivs. Jag tänker inte prata om vilka som varit intresserade. Jag har en bra och god kontakt med Djurgården, men om det har varit nära eller inte (en flytt till Djurgården i vinter) är inte jag rätt person att svara på. Jag är inställd på att köra på och nu känns det glasklart att det blir så, fortsätter han.

ANNONS

Eriksson fick till den här säsongen en ny tränare i San Jose. Matias Almeyda tog över rodret och hittills känner svensken förtroende av den nye tränaren i klubben. 

- Ja, med tanke på att jag inte hört något annat inför 2019, så uppfattar jag det så, men sedan vet man inte vad som händer i fotboll. Någonstans har de utvärderat och jag har inte hört något annat. Nu fick jag även personligen en bra start på 2019, men som lag vill vi studsa tillbaka nästa helg mot Minnesota i ligan, säger han. 

- Det har varit ett helhetsintryck också. Vi har haft en himla stor omsättning med ett helt nytt ledarteam och med deras filosofi. Utifrån det har de bestämt vilka som ska vara kvar i truppen utifrån de förutsättningar som finns och då har de velat att jag ska vara här 2019. Då är det inte så mycket att orda om. Jag trivs fantastiskt bra socialt och ska prestera bättre än förra året. Man vill inte vara med om ett sådant år igen. Vi har en bättre grund i år, så det känns mycket positivare, fortsätter han. 

ANNONS

Du gjorde mål - men det blev förlust i premiären. Hur ser du på matchen?
- Jag tycker att vi fick en ganska bra start och sedan gick vi ner oss lite, samtidigt som de under den tiden passade på att göra två mål. Då blev det uppförsbacke. Vi kontrollerade ändå andra halvlek, men skapade inte stora chanser för en kvittering. Det uteblev och det blev en förlust, men det känns ändå ganska positivt på många plan. 

Hur ser du på er trupp i år? Är den bättre än i fjol?
-
Ja, men jag tycker att vi har fått in några bra spelare, samtidigt som stommen är kvar sedan förra året. Jag tycker ändå att stommen var bra och vi satte oss själva i mycket problem förra året och gjorde individuella misstag och förlorade matcher. Vi har alltid gjort mycket mål och det handlar om att arbeta en del defensivt och få det att sitta. Det finns en del att jobba på, men vi har en ny filosofi i fotbollen med mer man mot man. 

ANNONS

Eriksson har även fått en ny roll som släpande anfallare i laget och ser nu fram emot att säsongen drar igång på allvar med matcher varje vecka i USA. 

- Jag har fått en mer släpande roll och här i USA känns det som att det passar mig väldigt mycket bättre. Det har gått bra under försäsongen och jag trivs i den rollen. Jag kommer till mycket lägen, så det känns som något att bygga vidare på, säger han. 

- Det ska bli kul och det är alltid kul när matcherna drar igång. Vi hade en kort försäsong, då vi drog igång den 23 januari och hade första matchen i går. Det har gått ganska fort, men vi har tränat ashårt, vilket gett effekt. Det känns som att vi ligger rätt och nu är det bara att vinna matcher, fortsätter han. 

San Jose ställs härnäst natten till söndag mot Minnesota hemma i MLS. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-04 kl 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto