Luis Suarez svarade kritikerna i Florida-derbyt

Major League Soccer

Två mållösa matcher.
Då steppade Luis Suarez upp - och gjorde två mål för Inter Miami i 5-0-krossen mot Orlando City.
- Folk har dåligt minne, säger uruguayanen efter matchen.

Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets och Jordi Alba.

Inter Miami ställde upp med ett halvt gammalt Barcelona-lag i derbyt mot Orlando City - och det märktes på planen.

Det David Beckham-ägda laget tog kommandot i matchen direkt när Suarez sköt 1-0 intill den första stolpen efter fyra minuters spel.

Uruguayanen dubblade ledningen sju minuter därefter och när halvtimmen var spelad stod det 3-0 på tavlan efter att finländaren Robert Taylor utökat ledningen.

Två viktiga mål för Suarez som fått utstå en del kritik efter en trög säsongsinledning.

Efter pausen fortsatte dominansen.

Messi stötte in en retur till 4-0 innan han och bästa kompisen Suarez bjöd på matchens delikatess.

Det rosaklädda hemmalaget kom i en kontring och Suarez drog in ett perfekt inlägg med vänsterfoten mot Messi som skallade in bollen med ett sällsynt nickmål.

- Man vänjer sig vid att få kritik, säger Suarez efter matchen till Miami Total Futbol.

- Folk har dåligt minne, det är bara så det är. Så jag är van vid det. Jag har spelat på högsta nivå i nästan 20 år och jag bryr mig inte om vad folk säger.

- Jag är väldigt glad för Luis skull, men ingen av oss var någonsin oroliga, säger Lionel Messi.

- Vi vet alla hur bra han är och vad han är kapabel till. Han kan avgöra vilken match som helst.

Segern innebär att Inter Miami nu leder den östra konferensen i MLS.

De står på sju poäng efter sina tre första matcher.

Svenske Robin Jansson spelade hela matchen för Orlando. Han drog på sig en varning.

Parallellt i MLS slog New York Red Bulls Houston Dynamo med 2-1. Emil Forsberg och Noah Elie spelade hela matchen för Red Bulls.

Publicerad 2024-03-03 kl 08:58