POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER
1v

Schweinsteiger avslutar karriären: "Att lämna fotbollen nu är nostalgiskt"

Foto: Bildbyrån

Bastian Schweinsteiger lägger nu fotbollsskorna på hyllan.
Spelaren har ett flertal gånger blivit Bundesliga-mästare så väl som vunnit VM-guld med Tyska landslaget.
"De lag jag spelat för har gjort denna resa till något väldigt speciellt", skriver han på Twitter. 

Bayern München-ikonen Bastian Schweinsteiger har valt att lämna fotbollen och lägga fotbollsskorna på hyllan. Detta tillkännagavs genom spelarens eget Twitterkonto.

”Nu är dagen kommen: Jag tackar er alla, mina lag Bayern München, Manchester United, Die Mannchaft och Chicago Fire. Naturligtvis också min fru Ana Ivanovic och min familj som varit ett stort stöd för mig." skriver han i ett inlägg

Under texten har han även publicerat en bild där man kan läsa liknande tillkänna givande men med mer detaljer.

”Jag har valt att avsluta min aktiva karriär som fotbollsspelare, men kommer att spela säsongen ut. Ni som supporters, min familj och de lag jag spelat för har gjort denna resa till något väldigt speciellt. Jag känner mig nostalgisk när jag tänker på att jag ska sluta som fotbollsspelare, samtidigt som jag ser fram emot vad som väntar. Jag kommer att fortsätta vara trogen till fotbollen. Minnena kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.”

Tysken har haft en lång karriär, han föddes 1984 i Kolbermor. Vid fjorton års ålder flyttade spelaren från Rosenheim Youth till Bayern München, där han tog sig upp genom akademin och fick en plats i A-laget när han var arton år.

I Bayern och i tyska landslaget har ikonen haft en spektakulär tid. Bayern vann åtta Bundesliga-titlar, Champions League en gång och tyska cupen sju gånger. Med tyska landslaget vann han ett VM-guld 2014 och två brons, 2006 och 2010.  Schweinsteiger blev även utnämnd till "Årets spelare" både i klubben och i landslaget 2013.

Efter tretton år i Bayern såldes han till Manchester United där han spelade två säsonger. Efter det flyttade till USA och spela i Chicago Fire. 

I Chicago Fire har 35-åringen gjort åtta mål, femton assists och startat i 83 matcher. Under sin tid i klubben har han varit utnämnd till ”All-star” både 2017 och 2019. Han har även varit lagkapten de senaste tre åren för MLS-klubben.  

Publicerad 2019-10-08 kl 18:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå