Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare ÖFK-backen i frysboxen: "Klart att det är jobbigt"

Major League Soccer

Gabriel Somi har varit utanför New England Revolutions trupp i början av säsongen.
Han befinner sig i frysboxen.
- Det spelar ingen roll hur mycket du tjänar, varje spelare vill ha speltid, säger han till Fotbollskanalen

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare ÖFK-backen Gabriel Somi har ingen optimal situation i klubblaget New England Revolution. Ytterbacken, som lämnade Sverige för drygt ett år sedan, har inte spelat en enda tävlingsmatch för laget sedan förra sommaren. I inledningen av den här säsongen har varit utanför truppen i samtliga matcher, två missade han på grund av landslagsuppdrag med Syrien. Landslagslägret var dock givande för backen, delvis på grund av att han var tillbaka i landslaget och delvis på grund av att han fick speltid.

- Det var skoj, framför allt med tanke på min situation där jag knappt spelat på nio månader och sedan få en sådan här chans. Det var oerhört skönt, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Syrien mötte Qatar, Jordanien och Förenade Arabemiraten under landslägret och vänsterbacken tycker att det gick bra.

- Förbundskaptenen sa att alla skulle få en chans och han roterade ganska friskt. Jag startade de första två matcherna, säger Somi och fortsätter:

- Det gick bra, det var skoj att spela. Vi torskade mot ett bra Irak med 1-0 och mot Jordanien gjorde vi en bra match och vann med 1-0 efter ett sent mål. Mot Jordanien kryssade vi.

Hur tyckte du att det var att spela när du har varit i frysboxen?
- Det är klart att det är skönt för en spelare att få lite matcher i benen och få tillbaka självförtroendet. Nu är det bara bygga vidare på det och förhoppningsvis kämpa tillbaka en match i klubblaget.

Nu ska han tillbaka till USA och New England, där han varit utanför truppen, även om han har varit tillgänglig. Han var i en liknande sita förra året, vilket han tidigare berättat om.

ANNONS

- På våren gick det bra och jag startade 12 matcher och vi låg bra till i serien. Sen torskade vi en match och min situation förändrades helt och hållet. Jag frågade tränaren "vad är det som händer?" och han svarade med att jag måste prestera och att det var han som tar ut laget. Han sa att det bara var att kämpa på och försöka ta tillbaka min plats. Vi vann inte på femton matcher och jag fick inte spela - ibland var jag utanför truppen. Det var en oerhört jobbig situation och man får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen, sa han till Fotbollskanalen i januari.

Situationen har knappast ändrats i år.

- Även i år har de börjat dåligt. Man är inte med i truppen, även om laget har tre förluster och ett kryss efter fyra matcher. Det är klart det är jobbigt, man får kämpa på.

Hur ser du på din situation?

ANNONS
- Självklart är det inte en optimal situation. Det spelar ingen roll hur mycket du tjänar, varje spelare vill ha speltid. Det är fotbollen som gör en glad. Vi kollade på det i vintras, det kom även ett bud från Cincinnati i vintras, men klubben begärde mer pengar än vad de fick. Vi får se hur det ser ut i sommar om inte situationen förändras.

Blir du kvar? Det finns fönster som fortfarande har öppet, bland annat allsvenskan.
- Jag stänger inga dörrar, jag låter min agent sköta allt det där. Dyker det upp något intressant, absolut, men jag låter min agent sköta allt det där.

Finns det några intresserade klubbar i dagsläget?
- Det finns lite smått intresse. Det har väl funnits under hela vintern, ett par allsvenska lag. Vi får se vad som händer.

Publicerad 2019-03-27 kl 20:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto