TV: Zlatan nätade igen - men Galaxy föll mot Svenssons Seattle

Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic fortsätter leverera.
Men trots mål och assist från svensken föll LA Galaxy med 4-3 mot Seattle Sounders.

Zlatan Ibrahimovic har den senaste tiden visat att han fortfarande har näsa för mål. Inför matchen mot Gustav Svenssons Seattle Sounders natten mot måndag hade svensken blivit tvåmålsskytt i tre raka ligamatcher. Då slog han till igen.

Drygt 20 efter halvtid nådde Zlatan högst på en hörna och reducerade siffrorna till 2-1. Det var svenskens sjunde mål på de fyra senaste ligamatcherna. Anfallaren nöjde sig dock inte där och dryga tio minuter senare spelade han fram lagkamraten Uriel Antuna som satte dit 2-2. Seattle gjorde därefter 3-2, men Galaxy utjämnade till 3-3 med ungefär tio minuter kvar av matchen genom Jörgen Skjelvik. Det var dock Seattle som fick sista ordet.

Med bara minuten kvar att spela av ordinarie tid höll sig Cristian Roldan framme och gjorde matchavgörande 4-3.

Gustav Svensson spelade hela matchen för Seattle Sounders. Seattle ligger femma i MLS västra konferens medan LA Galaxy placerar på åttondeplats. Zlatan har gjort 23 mål i ligan och ligger på delad andraplats i skytteligan. Leder gör Los Angeles FC:s Carlos Vela, som svarat för 27 fullträffar.