Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

TV: Kritik mot Fifa efter huvudskador: "Allvarliga frågor måste ställas"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under VM har flera spelare drabbats av otäcka huvudskador. Men från att vara avsvimmad har flera återvänt in på planen. Fifa får nu hård kritik från välgörenhetsorganisationen Headway för sitt ansvarslösa agerande. 

I klippet ovan kan du se Uruguays Alvaro Pereira. Han fick en hård smäll mot huvudet i mötet med England och blev liggandes på planen, till synes livlös. I nästan en minut låg han utslagen på planen innan han reste sig upp. Men när Uruguay förberedde för ett byte blev Pereira vansinnig och vägrade att bytas ut. Pereira lyckades övertala läkarna och fortsatte spela.

Efter matchen kritiserades Fifa av spelarfacket som tyckte att de misslyckats med att skydda spelaren. Fifas läkare kan ta beslut om att spelaren inte får fortsätta matchen av hälsoskäl, och alltså överrösta lagläkarna.

En liknande situation uppstod när Javier Mascherano gick i backen efter en duell med Hollands Georginio Wijnaldum. Argentinaren stod först upp men segnade ner när han försökte springa. Trots det tilläts han fortsätta matchen.

Situationerna har fått välgörenhetsorganisationen Headway att bli upprörda på Fifa.
- På den höga nivån som VM representerar är det ofattbart svårt att förstå hur två olika spelare kan få spela vidare efter att ha blivit till synes knockade medvetslösa eller ådragit sig hjärnskakningar, säger en talesman för organisationen.

- Det måste ställas ett par allvarliga frågor till Fifa kring hur de kunde tillåta dessa situationer att inträffa, säger Headway och manar till att Fifa utreder huvudskadorna.

Publicerad 2014-07-11 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons