Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018

Chef för VM-arrangemanget - portas från OS på livstid

Foto: Bildbyrån.

Ryssland portas från vinter-OS.
Och ordföranden för fotbolls-VM:s organisationskommitté, Vitalij Mutko, stängs av på livstid.
"Det här har ingen påverkan på VM 2018", skriver Fifa i ett uttalande, enligt BBC.

På tisdagen beslutade den internationella olympiska kommittén att porta Ryssland från kommande vinter-OS i Sydkorea. Anledningen är de upprepade dopingskandaler som uppdagats – och den enda möjligheten för ryska idrottare är att ansöka om att få tävla under olympisk flagg, alltså utan koppling till nationen Ryssland.

Dessutom stängs landets vice premiärminister Vitalij Mutko av på livstid. Enligt nyhetsbyrån AP förbjuds Mutko att besöka samtliga OS framöver.

Mutko var tidigare idrottsminister i landet och anses vara den som är ansvarig för vad som uppges varit systematisk doping. Mutko är dessutom ordförande i den ryska organisationskommittén som arrangerar sommarens fotbolls-VM.

Fifa gick senare under tisdagskvällen ut med ett uttalande gällande Mutko, där slutsatsen man kan dra är att inga omedelbara förändringar genomförs.

"Fifa har tagit del av beslutet fattat av IOK vad gäller medverkan för ryska idrottare i kommande vinter OS. Det här beslutet har ingen påverkan på VM 2018 då vi fortsätter att arbeta för att leverera bästa möjliga event", skriver man, enligt BBC

Fifa stoppade Mutko från att ställa upp från omval tidigare i år, på grund av hans politiska ställning, och han blev därmed av med sin plats i förbundets exekutivkommitté. Han ska dock ha haft backning från ordföranden Gianni Infantino, som enligt New York Times, försökte få den etiska kommittén att bortse från regelbrottet och låta Mutko väljas om trots allt.

Publicerad 2017-12-05 kl 20:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons