Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
32v

Landslagschefen trodde på Zlatan i VM: "Hade en känsla av det"

Foto: Bildbyrån.

Zlatan Ibrahimovic tackade efter flera turer nej till VM.
Lasse Richt trodde på att han ville följa med till Ryssland. 
- Jag hade en känsla av att han ville vara med, säger han till Expressen.

Los Angeles Galaxy-anfallaren Zlatan Ibrahimovic, 36, var under våren en av de stora snackisarna inför Janne Anderssons uttagning av Sveriges trupp till VM i Ryssland. Efter många om och men, så meddelade till slut den svenske stjärnan i slutet av april att han inte vill följa med landslaget till mästerskapet i Ryssland.

Sveriges landslagschef Lasse Richt, som under perioden höll kontakt med stjärnan, förväntade sig delvis inte det beslutet. 

- Vi pratar med jämna mellanrum och vi kom in på landslagsfrågan. Och då sa han till mig: nej, jag kommer inte att vara med i VM. Det var inget dramatiskt i det, jag hade det på känn, säger Richt till Expressen och fortsätter: 

- Samtidigt hade jag en känsla i december att han kanske skulle tacka ja igen och ville vara med. Han var ju väldigt tidigt i gång med att spela för Manchester United, utan att vara klar. Hade han väntat en månad extra kanske han hade kunnat spela lite mer.

Zlatan Ibrahimovic gjorde två världsmästerskap (2002 och 2006) och fyra europamästerskap (2004, 2008, 2012, 2016) för det svenska landslaget. 

Publicerad 2018-06-04 kl 08:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons