POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Ny Özil-storm: "Spelat klart i landslaget"

Foto: Bildbyrån

Inför VM i Ryssland poserade Mesut Özil och Ilkay Gündugan på bild med Turkiets kontroversielle president Tayyip Erdogan.
Och nu menar tyska de tyska krönikörerna Marian Laske och Ivo Hristic att Özils landslagskarriär kan vara över.

Mesut Özil hade ett misslyckat mästerskap i Ryssland och fick utstå massiv kritik efter att inför mästerskapet tagit en bild med Turkiets omdiskuterade president Tayyip Erdogan. 

Under söndagen uttalade sig den tyske landslagschefen Olivier Bierhoff som erkänner att landslagsledningen hanterade situationen felaktigt.

- Vi tryckte aldrig på någon spelare till att göra något, men vi försökte att övertyga dem. Vi lyckades inte med Mesut (Özil). Det är anledningen till att vi kunde ha lämnat honom utanför av sportsliga skäl, sa han enligt den tyska tidningen Bild. 

Ilkay Gündugan medverkade också på bild med den turkiske presidenten.

- Att Mesut och Ilkay (Gündogan) tog bilderna distraherade inte laget, men debatten efteråt gjorde det. Om jag ser tillbaka på det, så skulle jag ha varit tydligare i det ämnet, fortsätter han. 

Och dagen efter Bierhoffs uttalande är kritiken hård i tysk media. Revier Sports krönikör Marian Laske kommenterar den tyske landslagschefens utspel och skriver att ”Özil är utan framtid i landslaget”.

Sport-krönikören Ivo Hristic skriver att ”Bierhoffs kritik är ovärdig”. Han menar på att den dessutom spelar rasister i händerna och har liksom krönikör Leske svårt att se en framtid i landslaget för Arsenal-spelaren Özil.

Publicerad 2018-07-06 kl 10:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå