POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

Stormade planen i VM-finalen - får fängelsestraff

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se incidenten i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Fyra Pussy Riots-medlemmar stormade planen i VM-finalen.
Nu får alla fyra planstormarna sitta i fängelse i 15 dagar.  

I söndagens VM-final mellan Frankrike och Kroatien, så stormade fyra åskådare planen i andra halvlek i Moskva. Incidenten ledde till att domaren stoppade spelet, samtidigt som den feministiska aktivistgruppen Pussy Riot efteråt tog ansvar för planstormningen.

Tidigare i dag rapporterade BBC att de fyra medlemmarna nu är åtalade och kan tilldelas böter för att de bröt mot reglerna för åskådare vid sportevenemang, men även för att de bar polisuniformer olagligt.

Nu rapporterar Reuters att en domstol i Moskva i dag dömde alla fyra planstormarna till 15 dagars fängelsestraff för incidenten, samtidigt som domen även innebär att planstormarna inte får delta i sportevenemang på tre år. 

Aktivitetsgruppen listade, i samband med att gruppen tog ansvar för planstormningen, även flera krav på ryske presidenten Vladimir Putin, som satt på läktaren, däribland att Putin ska släppa alla politiska fångar fria, att sluta med illegala arresteringar vid demonstrationer, sluta fabricera rättsfall och tillåta politisk konkurrens i landet.

Se planstormningen i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-07-16 kl 20:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå