POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

TV: Martinez lyfter fram Henrys erfarenhet: "Vet hur man vinner"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag ur presskonferensen med Roberto Martinez inför mötet med Frankrike i spelaren ovan.

När Belgien byggde sin VM-trupp identifierade man en svaghet: bristen på erfarenhet.
Det bidrar anfallstränaren Thierry Henry med.
- Vi kan inte följa vägen från en annan generation som vunnit VM, så Thierry Henry tillför det, säger förbundskaptenen Roberto Martinez.

Arsenal-legendaren Thierry Henry är sedan två år tillbaka en del av Belgiens ledarstab. Fransmannen har ansvar för anfallet och har tidigare fått enormt beröm av förbundskaptenen Roberto Martinez. Inför VM-semifinalen, där Henry ställs mot sina landsmän, får den tidigare anfallsstjärnan på nytt lovord från Martinez för vad han tillför laget.

- Vad vi inte hade var internationell erfarenhet, "vetskapen" om hur man vinner VM, vetskapen av att vara en fotbollsspelare som förväntas prestera inför världens ögon och veta hur man känner i de ögonblicken. Thierry Henry tillför det, tillför lugnet av att ge spelarna förståelse för vad de kommer att uppleva - när de går in i okänt område som Belgien-spelare eller generation, säger Martinez.

- Vi kan inte följa vägen från en annan generation som vunnit VM, så Thierry Henry tar med det som en tidigare fotbollsspelare med förstklassiga tankar.

Publicerad 2018-07-10 kl 09:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå