Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

DBU donerar över en halv miljon kronor till migrantarbetare

Fotbolls-VM 2022

Dansk fotboll har kraftsamlat.
Nu donerar DBU över en halv miljon kronor till migrantarbetare i Qatar. 

5:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Jakob Jensen - inför VM - i spelaren ovan.

Danmark - England
Danmark
England
STREAMA IDAG 17:30

Qatar har i flera år fått skarp kritik, bland annat med anledning av landets behandling av migrantarbetareDet har kommit rapporter om horribla arbetsförhållanden och att tusentals har dött, även om inte alla jobbat med landets nya VM-arenor. 

Flera parter har därmed tryckt på Fifa om att öronmärka runt 4,4 miljarder kronor i en så kallad "kompensationsfond" till migrantarbetare, som lidit av människorättsövergrepp inför VM, samtidigt som det jobbats på att ett center ska upprättas i Doha, som är till hjälp för migrantarbetare i Qatar. Nyligen gav Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson besked om att det blir en "kompensationsfond" och ett center för migrantarbetare.

Annons

Nu går det danska fotbollsförbundet (DBU) ut med att förbundet donerar 559 110 danska kronor, motsvarande 821 372 svenska kronor till migrantarbetare i Qatar. Summan kommer från att det gjordes 55 911 mål i november månad i dansk fotboll, och sedan tidigare var det bestämt att varje mål skulle resultera i en donation på tio kronor. 

- På uppdrag av dansk fotboll kan vi nu bidra med ett konkret stöd till migrantarbetare i Qatar. Det kan bidra till att säkra bättre förutsättningar för fler i framtiden. Vi är medvetna om att donationen från dansk fotboll inte kan stå ensam, men jag är stolt över bidraget från dansk fotboll som helhet, säger DBU-direktören Jakob Jensen i ett pressmeddelande. 

The Building & Workers' International, som är ett fackförbund för arbetare inom byggbranschen, tar i första led hand om pengarna, som alltså är öronmärkta för att förbättra villkoren för migrantarbetare i Qatar efter VM. 

Annons

Danmarks landslag åkte ut i gruppspelet i Qatar-VM. 

Publicerad 2022-12-07 kl 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto