Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh inför VM-finalen: "Storslam i sporttvätt för Qatar"

Fotbolls-VM 2022

Argentina mot Frankrike - och Lionel Messi mot Kylian Mbappé.
Jackpott för värdnationen Qatar, menar Olof Lundh.
- Det är storslam, säger han i TV4.

7:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget med Olof Lundh från Qatar i spelaren ovan.

Qatar-VM har varit kritiserat och utskällt.

Nu återstår bara en match av världsmästerskapet, och det är inte vilken som helst. På söndagseftermiddagen drabbar Frankrike och Argentina samman i final - en match som på förhand i alla fall har allt man kan kräva av en guldmatch.

Fotbollskanalens Olof Lundh har varit på plats i Qatar under i stort sett hela mästerskapet.

- Det har varit ett komplicerat VM eftersom det har hängt politik över det. Det var kritiserat inför, och under har det varit bråk kring armbindlar och liknande. Det är något man inte har kommit ifrån vare sig man vill eller inte, vilket har väckt reaktioner. Det är lite som Infantino säger (Gianni, Fifa-president): det kanske har varit det bästa VM, säger Lundh i TV4 och fortsätter:

ANNONS

- För de som har varit här har det nog varit fantastiskt att kunna se flera matcher per dag. Så har man det väl förspänt har det varit bra, men har det funnits ett pris att betala för migrantarbetare och en demokrati som är eftersatt här. Det är ett VM som lämnar många frågetecken. Jag tror att idrotten får leva med de här frågorna framöver. Vi har lärt oss att idrotten inte längre stannar kvar på planen, och det är kanske på tiden att vi lär oss det.

Argentina mot Frankrike. Men det är också Lionel Messi mot Kylian Mbappé, storstjärnorna som också är lagkamrater i Qatar-ägda Paris Saint-Germain.

Jackpott för värdnationen, menar Olof Lundh.

- Det är två stora nationer som har vunnit två VM-titlar var tidigare. Matchen handlar framför allt om Messi och ifall han ska ta sitt första VM-guld i sitt sista VM. Det är kanske 2000-talets bästa spelare. Och han möter Kylian Mbappé, som jämförs med Pelé. Pelé vann också sin första VM-titel som tonåring, som Mbappé gjorde för fyra år sedan. Nu kan han ta sin andra, säger Lundh, och avslutar:

ANNONS

- Sen är det storslam för värdnationen Qatar, som äger PSG där Messi och Mbappé spelar. Det handlar mycket om det. De två spelarna och att det blir storslam i sporttvätt för Qatar.

Argentina-Frankrike sänds på TV4 samt streamat på cmore.se, med avspark 16.00. Studiostart 14.30.

Publicerad 2022-12-18 kl 12:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto