- Det var mycket prat och spekulationer om vår form men vi visade alla hur mycket kvalitet vi har, säger Bukayo Saka till BBC.

Se Jack Grealish 6-1-mål i spelaren ovan.

På söndagen drog VM igång och Ecuador besegrade Qatar i öppningasmatchen.

På måndagen gjorde en av de stora drakarna entré. England mot Iran.

Förbundskaptenen för England, Gareth Southgate, valde bland annat att starta med Chelseas Mason Mount och Raheem Sterling. På bänken satt Manchester City-stjärnan Phil Foden.

Noterbart i Iran var att svensk-iraniern Saman Ghoddos, till vardags i Brentford, inledde på bänken.

När matchen drog igång skulle det bara dröja nio minuter innan dramatiska scener utspelade sig. Harry Kane slog ett inlägg på Harry Maguire som missade. I samband med inlägget smällde Irans målvakt Alireza Beiranvand ihop med egen försvarare. Det blev en ordentlig kollision där Beiranvand blev liggande.

Efter att läkarteamet vinkats in gjordes bedömningen att Beiranvand skulle fortsätta. Men det varade inte länge. Men kort efter gick det inte längre och Iran tvingades till målvaktsbyte. Seyed Hossein Hosseini ersatte.

Maguire missade inlägget från Kane men skulle senare ges en ny chans. Den här gången på en hörna slagen från höger. Men inte heller då fick engelsmannen utdelning. Bollen tog i ribban och ut.

England tog ledningen i den 33:e minuten. Dortmunds superlöfte Jude Bellingham, 19, höll sig framme på ett inlägg och knoppade in 1-0.

"Briljant från Bellingham. Vilken spelare han kommer att bli", skrev BBC-journalisten Simon Stone i samband med målet.

Även den tidigare Englands-spelaren Alan Shearer hyllade talangen.

"Otrolig prestation från Bellingham", skriver han på BBC.

Sedan gick det snabbt. Åtta minuter senare var Bukayo Saka framme och ökade på Englands ledning och tre minuter senare slog Raheem Sterling till. Vid 3-0-målet fick Sterling till en ren volley-träff med utsidan och det engelska landslaget fick stående ovationer av David Beckham.

- Det var mycket prat och spekulationer om vår form men vi visade alla hur mycket kvalitet vi har och vad vi kan göra, säger Bukayo Saka till BBC.

Iran hämtade sig aldrig efter målvaktsbytet och började se rejält trötta ut när England trycke på.

Fyra minuter in i andra halvlek föll Harry Kane till marken skadad. Morteza Pouraliganji gav sig på en brytning bakifrån men missade bollen och träffade i stället den engelska anfallaren. För det tilldelades Pouraliganji gult kort och England fick frispark. Kieran Trippier klev fram och slog den, men bollen gick rakt i den iranska muren.

I matchminut 62 slog Bukayo Saka till igen. Raheem Sterling stod för assisten men resten skötte Saka på egen hand.

-Jag känner mig på en bra plats. Jag känner stödet och kärleken från fansen, tränarstaben och mina lagkamrater. Det är allt jag behöver. Jag känner mig redo att ge 100 procent och jag kommer att fortsätta att göra det varje gång jag tar på mig matchtröjan, säger Saka till BBC.

Tre minuter senare blev de engelsmännen lite för bekväma och Iran fick till en reducering. Det var Mehdi Taremi som klippte till vilket skulle ta matchen till 4-1. I samma veva skadades Harry Maguire och tvingades utgå. Eric Dier välkomnades in på planen.

- Förhoppningsvis är det ett vettigt beslut gällande Harry Maguire, då han inte ser bra ut. Det går att se i hans ögon, säger förre Premier League-spelaren Jermaine Jenas enligt BBC.

I matchminut 70 ersatte Marcus Rashford tvåmålsskytten Bukayo Saka och en minut senare var 5-1 ett faktum. Slutresultatet fastställdes av inbytte Jack Grealish. Irans målvakt stod för långt ut och hamnade i fel position när England stormade mot mål. Sedan kunde Grealish smidigt lägga in bollen i så gott som öppet mål.

Det sista som hände i matchen var att Iran fick en straff efter en tröjdragning i straffområdet. Målskytten Mehdi Taremi klev fram till straffpunkten och tryckte dit sitt andra mål i premiären.

Matchen slutade 6-2.

England: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Bellingham, Rice - Saka, Mount, Sterling - Kane

Iran: Beiranvand, Moharrami, Hajsafi, Mohammadi, Jahanbakhsh, Pouraliganji, Taremi, Cheshmi, Karimi,Hosseini, Nourollahi

Publicerad 2022-11-21 kl 16:17