Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter historiska VM-guldet - Spaniens skandaler avlöser varandra

VM 2023 (dam)

Spanien har precis säkrat ett historiskt VM-guld.
Men skandalerna fortsätter att avlösa varandra.  

Foto: Bildbyrån, skärmdump.

Mot alla odds. Från uppror till ära. Spanien kom med ett tungt bagage till VM i Australien och Nya Zeeland men lyckades bärga ett historiskt VM-guld, något borde varit på snudd till omöjligt.  

Så vi börjar i den änden där 15 spelare bestämde sig för att bojkotta landslaget – det hela grundade sig i att man inte såg en långsiktig framtid under förbundskapten Jorge Vilda. Landslaget var splittrat då en del spelare stöttade förbundskaptenen och andra inte.  

Förbundet gick ut med en kommuniké där det stod att man inte skulle tillåta spelare att ifrågasätta fortsättningen av förbundskaptenen och ledarstaben, då detta låg utanför deras kompetensramar.  

Annons

Sedan kom uttagningen till VM. En del av dessa bojkottande spelare, bland dessa, Patri Guijarro och Mapi Leon meddelade att man inte skulle ställa upp under världsmästerskapet under premisserna som presenterats. Samtidigt som andra, Sandra Panos och Laia Aleixandri, gjort sig tillgängliga men blivit petade.  

Av de som bojkottade var det endast Ona Batlle, Mariona Caldentey och Aitana Bonmati som var tillbaka till världsmästerskapet. Jenni Hermoso, Alexia Putellas och Irene Paredes som också var med och tog guld räknas inte in i ”Las 15” trots att man öppet visat sitt stöd.  

Vi spolar fram till att Spaniens landslag precis gjort det som skulle vara omöjligt och det tog inte lång tid förrän skandalerna avlöste guldets eufori. Under prisceremonin pussade förbundsordföranden Luis Rubiales flera spelare på munnen och klappade dem på rumpan.  

Annons

- Jag gillade det inte, sade Jennifer Hermoso då.  

Men det slutade inte där, Rubiales tog sig in i omklädningsrummet och på en video från Salma Paralluelos Instagram live lovade han samtliga spelare att de skulle bjudas på en resa till Ibiza, där han skulle gifta sig med Hermoso.  

Först uttalade sig Rubiales om att han inte tyckte att det var något fel, sedan pudlade han.  

- Jag gjorde fel, jag måste erkänna det. Det var utan ont uppsåt, ska han ha sagt i en video som förbundet lagt upp på sina sociala medier.  

På tal om den videon – nu kommer det nya uppgifter från spanska Relevo som gör gällande att Rubiales ska ha försökt tvinga Hermoso till att vara med på videon men anfallaren vägrade. Samtidigt befann sig spelarnas familjer på ett plan, där förbundskaptenen ska ha gått fram till Hermosos familjemedlemmar gång på gång i ett försök om att övertala henne till att vara med i videon.  

Annons

Dessutom meddelar samma källa att uttalandet som ska ha kommit från Hermoso, där hon verkar obrydd kring händelsen ska ha kommit från förbundet och inte från spelaren själv.  

Inte nog med det florerar nu rörliga bilder på nätet där förbundsordföranden tar sig mellan benen efter vinsten och där förbundskaptenen Jorge Vilda tar en i ledarstabens bröst.  

Efter skandalerna har till och med medlemmar i regeringen engagerat sig.  

- Hans ursäkter är värdelösa. Det vi kräver är att idrottslagen ska tillämpas, den här personen borde avgå, säger Yolanda Diaz, Spaniens andre vice premiärminister enligt Yahoo.  

Även premiärministern har uttalat sig.  

- Det var en oacceptabel gest. Ursäkterna är otillräckliga, det är inte passande alls. Och jag tycker att han måste göra med än så, säger Pedro Sanchez.  

Annons

Enligt spanska uppgifter är Rubiales dock tydlig. Han kommer inte att avgå, trots ropen från regeringen.  

Publicerad 2023-08-22 kl 16:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto