Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter skandalkyssen - Hermoso går efter förbundspresidenten för sexuella trakasserier

VM 2023 (dam)

Jennifer Hermoso inleder en process för att straffa förbundspresidenten Luis Rubiales.
Anledningen är den puss Rubiales gav henne under prisceremonin i VM-finalen.
"Vi måste skydda spelare från ageranden vi anser oacceptabla", säger Hermoso i ett uttalande genom spelarfacket och sin agentur.

Foto: MATHIAS BERGELD/HANNAH MCKAY/BILDBYRÅN.

Spaniens VM-guld har i efterhand överskuggats av en skandal. Under prisceremonin när de spanska spelarna ta emot sina guldmedaljer pussade den spanska förbundspresidenten Luis Rubiales bland annat Jennifer Hermoso på munnen, och klappade flera spelare på rumpan.

Hermoso har i efterhand sagt att hon inte gillade det och förbundspresidenten Rubiales har i en video bett om ursäkt för sitt agerande, efter att först ha försökt skämta bort det.

- Jag gjorde fel, jag måste erkänna det. Det var utan ont uppsåt, sa han enligt spanska Marca och fortsatte:

- Jag måste be om ursäkt, lära mig av det här och förstå att man som president måste vara mer försiktig.

Annons

Nu agerar Hermoso mot Rubiales. I ett uttalande hon gett genom det spanska spelarfacket tillsammans med sin agentur meddelar Hermoso att hon kommer inleda en juridisk process för att se till att Rubiales straffas.

"Från vår organisation ber vi det spanska fotbollsförbundet att implementera de relevanta protokollen för att se till att vår spelares rättigheter upprätthålls… Vi ber också att den högsta sportsliga domstolen, utifrån sina behörigheter, aktivt främjar motverkan och ingriper mot sexuella trakasserier och övergrepp, masochism och sexism", skriver spelarfacket i ett uttalande och fortsätter:

"Från fackets sida arbetar vi så att ageranden så som det vi sett inte går ostraffade. Det ska sanktioneras och relevanta åtgärder ska användas för att skydda spelare från ageranden som vi anser är oacceptabla".

Annons

Enligt Football-Espana kan uttalandet vara avgörande för Rubiales framtid då det överbevisar Rubiales tidigare uttalanden om att det inte funnits några dåliga känslor mellan honom och Hermoso. Något han hävdat både direkt efter finalen och i videon där han bad om ursäkt.

Då Hermoso anklagar - och eftersträvar att straffa - Rubiales för trakasserier på arbetsplatsen ska det, enligt Football-Espana, ge den hösta sportsliga domstolen i Spanien möjlighet att stänga av Rubiales från sin position.

Förbundspresidenten själv har hela tiden eftersträvat att fortsätta sin tjänst och har indikerat att han inte har för avsikt att avgå.

Publicerad 2023-08-23 kl 22:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto