Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wiegmans brandtal till spanska landslaget: "Vill tillägna priset till dem"

VM 2023 (dam)

Sarina Wiegman utsågs till årets tränare.
På scen valde hon att tillägna priset till det spanska landslaget.
- Det här laget förtjänar att bli lyssnat på, sa hon under talet.

1:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TV4 Play.

Se Wiegmans tal i spelaren ovan.

I samband med torsdagens Champions League-lottning prisades spelare och ledare för sina insatser den gångna säsongen. Bland annat fick Manchester Citys Erling Haaland priset som årets spelare på herrsidan.

Vad gäller kategorin Årets tränare på damsidan så var VM-guldvinnaren Jorge Vilda, vars Spanien varit under lupp efter guldet mycket beroende på den kyss som förbundsordförande Luis Rubiales delade ut till Jennifer Hermoso i samband med prisutdelningen.

Men vann det gjorde Englands Sarina Wiegman - och väl uppe på scen valde hon att dedicera priset till det spanska landslaget.

Efter att ha mottagit priset och blivit intervjuad, vilket egentligen innebar att programpunkten var klar, bad hon om ordet:

Annons

- Vi är alla medvetna om problemen runt det spanska laget och det smärtar mig verkligen, som coach, som mor till två döttrar, som fru - och som människa. Sporten har vuxit väldigt mycket men det är också en lång väg kvar att gå för damfotbollen och inom samhället och jag skulle vilja tillägna det här priset till det spanska laget. Det lag som under VM spelade en så bra fotboll som alla gillade.

Efter att applåder brutit ut i lokalen fortsatte hon:

- Det här laget förtjänar att bli firat och lyssnat på och jag tänker ge dem en applåd till och jag hoppas att ni sluter upp.

Se talet i spelaren.

Publicerad 2023-08-31 kl 19:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto