30-årig anfallsdoldis kan bli tysk VM-joker

Bundesliga

Tendenser till måltorka hos de tyska landslagsanfallarna - kanske kan det innebära en chans för en 30-åring utan A-landskamper, men med målform.

Nils Petersen

STJÄRNORNA
Denna helg spelade Tysklands ordinarie mittbackslås, Mats Hummels och Jérôme Boateng, för första gången sedan början av december. Båda gjorde en bra match och kunde glädja sig åt att Bayern München vann och höll nollan mot Mainz.

I Spanien fick vi återigen se Toni Kroos känsliga högerfot hitta rätt när Sergio Ramos nickade in öppningsmålet i den elfte minuten mot Levante. Trots den fina starten tappade Real Madrid ledningen och matchen slutade 2:2.

SKADELÄGET
PSG-spelaren Julian Draxler missade helgens ligamatch mot Lille på grund av ryggproblem. Det sägs dock att det inte ska vara alltför allvarligt och att den tyska landslagsmittfältaren snart ska kunna spela igen.

UTROPSTECKNET
Matchen mellan Wolfsburg och Stuttgart på Volkswagen Arena levde verkligen upp till talesättet ”släkten är värst”. Mario Gomez återvände när hans nygamla klubb Stuttgart skulle möta Wolfsburg. Hemmalaget Wolfsburg tog ledningen genom Liverpool-lånet, Divock Origi, i den första halvleken, men i den andra halvleken slog den gamla målkungen till. Detta var Mario Gomez första mål sedan återkomsten till Stuttgart. Matchen slutade 1-1.

FRÅGETECKNET
Förutom Timo Werner har ingen av de tyska landslagsanfallarna kommit upp i ett tvåsiffrigt tal när de kommer till att göra mål denna säsong. Leipzigs Werner har gjort fjorton mål, Sandro Wagner (Bayern München) sju, Lars Stindl (Mönchengladbach) fyra och Mario Gomez (Stuttgart) två.

Det finns dock en tysk anfallare som har gjort lika många mål som Timo Werner denna säsong och det är Freiburgs Nils Petersen. Den 30-årige anfallaren har inte fått chansen i A-landslaget ännu, men 2016 blev han uttagen i Tysklands OS-lag och gjorde sex mål på sex matcher.

Vi får se om Joachim Löw ger Nils Petersen chansen att spela till sig en VM-plats under vårens träningsmatcher mot Spanien, Brasilien, Österrike eller Saudiarabien.

SNACKISEN

I lördags fyllde Tysklands förbundskapten, Joachim Löw, 58 år.

2004 började Löw som assisterande tränare till Jürgen Klinsmann. Efter VM 2006 tog Löw över som förbundskapten och har sedan dess lett ”Die Mannschaft” genom 158 matcher – 107 segrar, 28 kryss och 23 förluster. Under dessa tolv år har Tyskland minst tagit sig till semifinal i samtliga turneringar och vunnit ett EM-silver (2008), ett VM-brons (2010), ett VM-guld (2014) och ett Confederation Cup-guld (2017).

VM-KOLLEN

Varje vecka fram till VM-håller vi koll på lagen i Grupp H, Sverige, Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Vad är statusen i lagen, finns det några frågetecken och hur är formen på stjärnorna? Följ VM-kollen så får du veta allt du behöver om Sverige och deras VM-motståndare.

Publicerad 2018-02-06 kl 15:38