Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KOLLEN
29v

Så skulle Sydkorea kunna ställa upp mot Sverige

Foto: Bildbyrån.

Son Heung-min ser ut att ha hittat formen lagom till VM.
Och hur kommer Sydkorea egentligen ställa upp mot Sverige

STJÄRNORNA
Son Heung-min fick göra sin första A-landskamp med kaptensbindeln runt armen. Son hade tolv raka matcher utan nätkänning när han äntligen hittade rätt med ett fantastiskt skott från utanför straffområdet. Tottenhamstjärnan spelade på topp tillsammans med Hwang Hee-chan som var tillbaka från ett kortare skadeuppehåll. Hwang spelade fram till 2-0 målet.

Ki Sung-yueng har haft ont i ryggen och avstod spel igår.

SKADELÄGET
Koo Ja-cheol och Kim Jin-su är fortfarande inte helt återställda och ingen av dem deltog i måndagens match mot Honduras. 

Jang Hyun-soo som har en bra chans att få spela från start I VM missade även han måndagens match pga skada. Jang förväntas hinna bli spelklar till VM men kan komma att förlora sin plats i startelvan om han inte hinner delta i de förberedande matcherna inför gruppspelet.

Lee Chung-yong gick av efter en smäll i andra halvlek och haltade ut. När han haltade ut även i mixed-zone så befarades även hans VM-deltagande vara i farozonen men de första rapporterna säger att han kommer vara tillbaka i full träning ganska snart. 

UTROPSTECKNET
Lee Seung-woo 20-åriga underbarnet från Serie A hade aldrig tidigare gjort en A-landskamp. Lee hade totalt ett proffsmål på sitt CV inför hans uttagning i bruttotruppen och många ställde sig frågan till hans VM medverkan.

I måndagens match mot Honduras var det Sydkoreas yngsta spelare som var det stora utropstecknet. Lee hade härlig fart och frenesi i sitt spel när han utgick från sin vänsterytter position.  

I den andra halvleken vann Lee bollen och spelade fram Son till 1-0 målet, något som var pricken över i:t i hans debut! 

FRÅGETECKNET
Kim Jin-su skadade sig i landskampen borta mot Nordirland den 24 mars. Nu håller tiden på att rinna ut och vänsterbacken har ännu inte kommit tillbaka i full träning. Förbundskapten Shin hade redan satt en deadline som han skjutit på en gång. Nu har han sagt att han kan tänka sig att ta med Kim till VM även om han inte hinner bli spelklar till matchen mot Sverige. 

Mot Honduras fick Hong Chul chansen och han imponerade verkligen inte. Hong gjorde ett mycket nervöst intryck och tappade ut bollen över sidlinjen flera gånger utan att vara under press.

SNACKISEN
Hur mycket klokare blev Janne Andersson och Lars Jacobsson efter Sydkoreas 2-0 seger? Vem som kommer stå i mål är fortfarande inte helt klart. Om det blir en fyrbackslinje så är det fortfarande helt öppet på alla fyra positioner. På mittfältet är det bara Ki Sung-yueng som är självskriven och på topp så kommer såklart Son att spela.

Sydkorea spelade 4-4-2 mot Honduras men det var långt ifrån en självklar succé. Son och Hwang kunde inte hitta någon kemi tillsammans och det känns långt ifrån säkert att det blir ett anfallspar. Kanske blir det en trio?

Så här skulle en premiärelva mot Sverige kunna se ut:

4-3-3: Kim Seung-gyu; Go Yo-han, Jang Hyun-soo, Kim Young-gwon, Hong Chol; Park Joo-ho, Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol; Lee Seung-woo, Son Heung-min, Hwang Hee-chan.

Publicerad 2018-05-29 kl 13:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons