TV: Danmark hjälpte inte Blågult - åkte på första förlusten i VM-kvalet

Ungern besegrade Polen - en dansk poäng borta mot Skottland hade därför betytt att Sverige blivit seedat i play off-slutspelet.
Men i stället för blågul glädje åkte Danmark på första förlusten i VM-kvalet.

Höjdpunkter: Danmark föll i sista matchen mot Skottland
2:08
Höjdpunkter: Polen föll hemma mot Ungern

Danmark är redan klart för Qatar-VM 2022. När man gästade Skottland i kvalspelets sista gruppspelsmatch under måndagskvällen hade man dessutom chansen att ge Sverige en hjälpande hand i det stundande play off-slutspelet.

En seger eller ett oavgjort resultat mot Skottland skulle nämligen ta Blågult ett steg närmare att bli en av sex seedade nationer i slutspelet - men så blev det inte. Danmark, som inför matchen var obesegrat i kvalspelet, hade nämligen stora problem att hantera skottarna.

Hemma på Hampden Park var Skottland det klart bättre laget i första halvlek och tio minuter innan paus gav John Souttar hemmanationen rättvist ledningen.

Danmark tryckte förgäves på för ett kvitteringsmål i andra halvlek, men i stället kunde Che Adams avgöra matchen i slutminuterna. 2-0-segern innebär att Skottland är klart för play off som grupptvåa - dessutom med fler poäng än Sverige vilket gör att man blir seedat.

Samtidigt under måndagen lyckades Ungern besegra Polen med 2-1 på bortaplan. Polen är dock redan klart för play off som tvåa bakom England i sin VM-kvalgrupp, men förlusten gör att man inte går förbi Sverige i seedningsrankningen.

För att Sverige nu ska bli seedat inför lottningen till play off-slutspelet behöver Belgien vinna eller spela oavgjort mot Wales, alternativt att Montenegro släpper in färre än fem mål mot Turkiet. Båda matcherna spelas under tisdagskvällen.