TV: Danmark tog övertygande seger: "Speciellt att vara på Parken igen"

Se Höjdpunkterna från Danmarks seger i spelaren ovan.

Höjdpunkter: Danmark besegrade Skottland hemma på Parken
1:11
Drömstart för Danmark - Wass gör 1-0 mot Skottland
1:33
Maele utökar Danmarks ledning till 2-0

Under onsdagskvällen ställdes Danmark mot Skottland hemma på Parken i VM-kvalet. Att det var ett hemmalag fyllt av självförtroende efter sommarens EM-succé gick inte att ta miste på.

Redan efter 14 minuter kunde Daniel Wass nicka in 1-0 framför hemmafansen, och bara en minut senare utökade Atalanta-spelaren Joakim Maehle ledningen till 2-0. Två mål på två minuter, och en drömstart för Danmark.

Skottland var inte ofarliga, men Danmark kontrollerade resterande del av matchen och tog till slut en övertygande seger.

- Det var speciellt att vara tillbaka på Parken igen efter allt som har skett (Christian Eriksens kollaps under sommarens EM). Jag är väldigt glad över segern och stämningen som var här ikväll, säger lagkaptenen Simon Kjear till Bold.dk.

Segern betyder att Danmark tar ett stort kliv mot att få spela VM nästa höst. Efter fyra spelade matcher toppar man grupp D på tolv poäng, sex fler än grupptvåan Israel.

Danmark (3-4-3): Schmeichel - Kjaer, Christensen, Andersen - Wass, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Olsen, Poulsen, Damsgaard.

Skottland (3-5-2): Gordon - Hanley, Cooper, McKenna - Tierney, McLean, Gilmour, Mcgregor, Robertson - Adams, Fraser.