TV: Portugal tog säker seger i Ronaldos frånvaro

VM-kval Europa

Portugal tog en säker seger på bortaplan mot Azerbajdzjan.
Slutresultatet skrevs till 3-0 efter mål av Bernardo Silva, André Silva och Diogo Jota.
Därmed förblir man, åtminstone tillfälligt, gruppetta i grupp A.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Gruppettan Portugal reste under tisdagen till sydöstra Kaukasien för att möta gruppjumbon Azerbajdzjan, som bara lyckats ta en poäng på fyra matcher inför tisdagens match. Portugal, i sin tur, hade tagit tio poäng på fyra matcher - men under tisdagen fick man vara utan sin kapten och ledande målskytt Cristiano Ronaldo som återvänt till Manchester.

När domaren sedan blåste igång matchen så var det mer eller mindre Portugal för hela slanten.

Men det skulle dröja till den 26:e minuten innan Portugal fått utdelning på sin dominans. Bruno Fernandes hittade Bernardo Silva med ett inlägg mot Azerbajdzjans bortre stolpe, varpå Silva på volley klackade (!) in 1-0 till gästerna i krysset.

Sedan, bara fem minuter senare, hade Portugal även utökat sin ledning. Ytterligare ett inlägg, återigen från Fernandes, hittade denna gång Diogo Jota vid den bortre stolpen. Jota passade i sin tur bollen in mot mål, där André Silva enkelt kunde stöta in 2-0 från nära håll.

2-0 stod sig sedan tills det var en kvart kvar av matchen att spela, då João Cancelo bröt sig loss på högerkanten, levererade ett inlägg in i Azerbajdzjans straffområde, som Jota sedan mötte upp och enkelt nickade in slutresultatet 3-0 till Portugal.

Portugal vann och utökar sin ledning i grupp A till 13 poäng. Serbien ligger strax bakom på andraplats med tio poäng, och kan dessutom gå om Portugal om de besegrar Irland med tre eller fler mål senare under tisdagskvällen.

Azerbajdzjan: Magomedlyev - Badalov, Hahgverdi, Salahli - Huseynov, Makhmudov, Garayev, Khalilzade - Alaskarov, Emreli, Ozobic.

Portugal: Rui Patricio - Cancelo, Dias, Pepe, Guerreiro - Moutinho, Palhinha, Fernandes - Jota, A.Silva, B.Silva.