POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
2v

Fifa planerar att utöka VM till 32 lag - vill även utöka prispengarna

Foto: Bildbyrån

Fifa planerar att utöka VM på damsidan från 24 till 32 lag.
Det meddelade Gianni Infantino på fredagen under en presskonferens.

Fifa vill utöka antal lag till VM på damsidan från 24 till 32 lag, rapporterar nyhetsbyrån AP. Planerna avslöjades av Fifas President Gianni Infantino under fredagen på en presskonferens.

Fifa har ännu inte valt värdland för turneringen om fyra år och Infantino menar att om en utökning ska kunna genomföras redan till nästa VM 2023 måste Fifa öppna upp intresseanmälan igen. Den omröstningen är planerad att äga rum i mars nästa år och sedan tidigare har bland annat Australien, Argentina, Japan, Sydafrika och Brasilien visat intresse för att anordna turneringen.

Sedan tidigare är det klart att VM för herrar kommer att utökas från 32 till 48 lag till turneringen i USA, Mexiko och Kanada 2026, men att det kommer vara 32 lag med i turneringen i Qatar 2022.

Infantino meddelade också att Fifa vill fördubbla prispengarna, bidrag till de olika lagen för förberedelsefasen och ersättningen till klubbar för att deras spelare är med i turneringen till 100 miljoner dollar, cirka 930 miljoner kronor. På herrsidan kommer prispengarna i turneringen 2022 att ligga på 440 miljoner dollar, cirka 4,1 miljarder kronor, medan pengarna för ersättning till klubbarna ligger på 209 miljoner dollar, närmre 2 miljarder kronor.

Publicerad 2019-07-05 kl 17:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå